‘Ontdek uw circulair ready routes met Pack Improve’

‘Ontdek uw circulair ready routes met Pack Improve’

‘Het bepalen van de voor uw bedrijf en uw product meest passende mono-materiaalroute is soms niet eenvoudig. Met name consumentenverpakkingen voor food, zoals flexibles (zakjes, flowpack, pouches), papier -of vouwkarton laminaat en kunststof rigide zijn vaak de grootste uitdaging.’ Aldus Pack Improve.

Wat de beste circulair ready, DfR (Designed for Recycling) en “PPWR-proof” route is hangt af van vele factoren. Pack Improve helpt producenten en verpakkers bij de afwegingen, de onderbouwing en het valideren. Natuurlijk is dit ook zelf te doen, maar dit vraagt dan wel om actuele basiskennis. Daarom verzorgt Pack Improve al geruime tijd de minicursus verpakkingstoepassingen (PIM). De cursus is bedoeld voor inkopers, marketeers, voedingsmiddelen technologen, kwaliteit of TD medewerkers die behoefte hebben aan verdieping of meer achtergrond.

Minicursus verpakkingstoepassingen

Wil Nijssen, interim verpakkingskundige bij Pack Improve: ‘Meldt u zich vandaag nog aan voor de eerstvolgende cursus. De cursus duurt 2½ dag en zal worden gehouden op 14, 22 en 24 mei in Meteren. De kosten bedragen € 550,- per persoon.’

‘In het kader van DfR heeft u ongetwijfeld uw klantwensen en retailereisen opgehaald, heeft u het technische voorwerk gedaan en uw kwaliteit, en hebben marketing -en verpakkingsverantwoordelijken de materialen beoordeeld op functionele toepasbaarheid, zoals barrière, stijfheid, uiterlijk, mechanische eigenschappen, transparantie, machinebility, prijs en DfR-concessie. Met dit laatste bedoelen wij een specifieke functionaliteit waar mogelijk een concessie moet worden gedaan ten opzichte van de huidige verpakking. Immers, als u DfR wilt bereiken c.q. aan de PPWR moet voldoen KAN dat aan de orde zijn. En juist dat vraagt om testen, onderzoeken, vallen en opstaan teneinde deze DfR-concessie te minimaliseren of beter natuurlijk te elimineren’, vervolgt Nijssen.

Meest belangrijk is dat een route wordt gevolgd die is onderbouwd en wordt gedragen door alle, interne en externe, stakeholders. Pack Improve raadt aan de leveranciers met “best practices” te selecteren, volledige datasheets op te vragen, deze vooraf goed te begrijpen/uitvragen, testmateriaal te bestellen en een doordacht actie- en testplan op te stellen (wanneer, wat, hoe, machine, doel, etc.). Immers, hoe grondiger de voorbereiding, hoe beter de resultaten en hoe minder verspilling van productie(test)uren, productuitval en testmateriaal!

‘Belt u ons gerust via 06 53 24 96 43 als u assistentie nodig heeft’, besluit Nijssen.

Meer artikelen

recent new image
Na-Nomi en De Koningh...

Na-Nomi, actief in co-packing, werkt...

Lees meer
recent new image
Optimum Group en...

Optimum Group en Packaging Partners...

Lees meer
recent new image
Zweden verhoogt...

Returpack, de Zweedse organisatie...

Lees meer
recent new image
PLMA organiseert eerste...

Op 30 januari 2025 vindt PLMA’s Private...

Lees meer
Image-Jul-30-2024-06-11-03-7865-AM

VM nieuwsbrief

  • Blijf op de hoogte met het laatste nieuws uit de verpakkingsindustrie
  • Techniek, duurzaamheid, design en meer
  • Gratis in jouw inbox