Zanders lanceert Zanbarrier NGR

Zanders presenteert op FachPack 2018 haar nieuwste product, een natuurlijk barrière papier genaamd Zanbarrier NGR.

Door een speciaal productieproces is het gebruik van fluorocarbon of andere chemicaliën naar eigen zeggen onnodig om een barrière te garanderen. De afkorting “NGR” in Zanbarrier staat voor “natuurlijk vetbestendig”.

In het productieproces van Zanbarrier NGR zijn de cellulose vezels toegevoegd aan een maalprocédé bij enkele raffinage fases. De oppervlakte van de vezel is sterk vergroot, zodat de absorptie van water in de vezels is toegenomen waardoor een gel-achtige vezelmassa wordt gecreëerd – in technisch jargon “slow aftappen”, omdat de vezels vettig aanvoelen na raffinage. De cellulose vezels die op deze manier zijn behandeld, vormen een strakke, kruislings gekoppeld bladstructuur op de papiermachine met als resultaat een afgewerkt vel voorzien van een 100% natuurlijke barrière voor olie en vet zonder gebruik te maken van fluorocarbon of andere chemicaliën.

De flexibele foodverpakking is geschikt voor onder andere patat, hamburgers en pizza’s.

Zanders is met stand 506 in hal 8 vertegenwoordigd op FachPack 2018, 25 tot en met 27 september in Neurenberg.

www.zanders.com

Zanders launches Zanbarrier NGR

Zanders presents its latest product at FachPack 2018, a natural barrier paper called Zanbarrier NGR.

Due to a special manufacturing process, the use of fluorocarbon or other chemicals is completely unnecessary to ensure its function as a barrier, according to Zanders. The abbreviation “NGR” in Zanbarrier NGR stands for “natural grease resistant”.

In the production process of Zanbarrier NGR, the cellulose fibers are subjected to a grinding process over several refining stages. The surface area of the fiber is greatly enlarged, so that the absorption of water into the fibers is increased creating a gel-like fiber mass – in technical jargon “slow draining”, because the fibers actually feel greasy after refining. The cellulose fibers treated in this way form a tight, cross-linked sheet structure on the paper machine thus creating a finished paper which has a 100% natural barrier to oil and grease without the use of fluorocarbon or other chemicals.

The flexible food packaging is among other things suitable for French fries, hamburgers and pizzas.

Zanders is represented at FachPack 2018 – 25-27 September in Nuremberg - with stand 506 in Hall 8.

www.zanders.com

Meer artikelen

recent new image
Fijne feestdagen en een...

De redactie van VerpakkingsManagement...

Lees meer
recent new image
Robatech Groep benoemt...

Vanaf 1 januari 2025 neemt Yves Ottiger...

Lees meer
recent new image
Oproep tot extra premie...

De inzameling van verpakkingen is niet...

Lees meer
recent new image
NVGP wordt...

De Nederlandse Vereniging van...

Lees meer
Image-Jul-30-2024-06-11-03-7865-AM

VM nieuwsbrief

  • Blijf op de hoogte met het laatste nieuws uit de verpakkingsindustrie
  • Techniek, duurzaamheid, design en meer
  • Gratis in jouw inbox