Op maandag 19 mei vond de jurering plaats van de NL Packaging Awards 2020 in de categorie Food Houdbaar. De inzendingen werden beoordeeld door vier juryleden.
De jury bestond uit (vlnr): Sandra Rooijmans (Royal Schiphol Group), Paul Stam (Lassie Nederland), Mick de Reuver (FroQ) en Ariane van Mancius (Now New Next).
Vakprijs
In 2020 worden voor de vijfde keer de NL Packaging Awards uitgereikt. Dé vakprijs voor de verpakkingsbranche. In 13 categorieën worden de beste verpakkingen beloond met een prestigieuze award. Niet alleen de winnaars, maar ook de runners-up worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond.
Food Houdbaar
Voorbeelden uit de categorie Food Houdbaar zijn: soepen, sauzen, voedingsmiddelen in blik en pot, diepvriesproducten, kruiden en specerijen, diervoeding, zoetwaren, zoutjes. Let op: Ook softdrinks en houdbare sappen behoren tot deze categorie. Aspecten als gebruiksgemak en duurzaamheid worden in deze categorie niet primair beoordeeld. Het gaat om het verpakkingsdesign. Om relevantie en stopping power.