Drie bedrijven werken samen aan foodinnovatie

Het proces van fermenteren wordt al eeuwen toegepast, maar goed en consistent fermenteren is moeilijk. De voedselinnovatie van Verstegen, Swirling Spoons en de procestechnologie kennis van Skillpack maken het naar eigen zeggen mogelijk om consistent en veilig te fermenteren. Aldus Skillpack.

Consumenten zijn steeds meer bezig met duurzaamheid en gezondheid. Verstegen bedacht daarom een manier om groenten vier maanden te kunnen bewaren. In plaats van te fermenteren in weckpotten worden de deeptrackmachines van Skillpack gebruikt.

Twee dagen winst

Door de folie deeptrackmachine van Skillpack bereikt Swirling Spoons in 3 dagen volledige fermentatie. Daar hadden ze eerder ongeveer 5 dagen voor nodig.

Fermenteren

Fermenteren is een proces waarbij melkzuurbacteriën gebruikt worden om een voedingsmiddel te verduurzamen.

www.skillpack.nl

www.verstegen.eu/nl/nl.html

 

Meer artikelen

recent new image
BPA China opent nieuwe...

BluePrint Automation (BPA) heeft in...

Lees meer
recent new image
Deze jury gaat Food vers...

De jury van de designcategorieën van de...

Lees meer
recent new image
Vaatwastabletten zonder...

Ecover heeft een nieuw type...

Lees meer
recent new image
Empack Den Bosch 2025 -...

VerpakkingsManagement verzorgt dit jaar...

Lees meer
Image-Jul-30-2024-06-11-03-7865-AM

VM nieuwsbrief

  • Blijf op de hoogte met het laatste nieuws uit de verpakkingsindustrie
  • Techniek, duurzaamheid, design en meer
  • Gratis in jouw inbox