Plastic verpakkingen zijn wereldwijd de grootste bron van microplastics. Onderzoek toont aan dat microplastics vrijkomen bij productie, verwerking, gebruik en recycling van plastic verpakkingen en door fragmentatie op de vuilnisbelt of door zwerfafval. We weten inmiddels ook dat gerecyclede plastics helaas meer microplastics afgeven dan virgin plastics. Maar wat betekenen microplastics voor ons milieu en onze gezondheid maar ook voor volgende generaties? Hoe kunnen we microplastics van verpakkingen voorkomen? Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens het event ‘Microplastics & Verpakkingen’ op donderdagmiddag 6 juli in Amsterdam.
Sprekers van TNO en Universiteit Maastricht
Sprekers van onder andere het microplastics-team van TNO en een toxicoloog van Universiteit Maastricht delen inzichten rondom microplastics door verpakkingen en de effecten op onze gezondheid. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijke rol voor innovatieve biobased materialen die zowel recyclebaar als biodegradable kunnen zijn,
zonder langdurige nalating van microplastics voor volgende generaties. Nieuwe materialen met nieuwe functionaliteiten die de opeenstapeling van microplastics kunnen verminderen, komen hierbij aan bod.
Gratis: Powered by ChemistryNL
Het event vindt plaats in het nieuwe SustainaLab van het Science Park in Amsterdam. De organisatie is in handen van Green Serendipity. Caroli Buitenhuis, bioplastics expert en consultant bij Green Serendipity is zowel de inhoudelijke organisator als de moderator van het event. Omdat het gehele event ‘Powered by ChemistryNL’ is, zijn er geen kosten voor deelname. Aanmelden kan via info@greenserendipity.nl.
Datum : donderdag 6 juli 2023
Tijd : 13.00 – 17.00 uur
Locatie : SustainaLab, in gebouw Matrix ONE, Science Park 301, Amsterdam
Kosten : gratis deelname voor startups & mkb bedrijven
Aanmelden via de mail: stuur mail met contact gegevens en KvK-nr. naar info@greenserendipity.nl