25 jaar Tallpack International: Grensverleggend in eindverpakken

25 jaar Tallpack International: Grensverleggend in eindverpakken

Tallpack viert het jubileumjaar. Op dag één van het bedrijf, 1 juli 1998, was VerpakkingsManagement aanwezig om met de toen kersverse ondernemers Hubert Verheul en Marco Mulder te  spreken over hun toekomstplannen. Ze wilden eindverpakkingssystemen aan elkaar gaan knopen. 25 jaar later lijkt die missie meer dan geslaagd. Een bedrijf van twee personen groeide uit tot een internationale groep met 68 medewerkers.

 

Zijn compagnon Marco Mulder verliet het bedrijf in 2016 om zijn dromen in monumentale estate waar te gaan maken. Sinds die tijd is Hubert Verheul volledig aandeelhouder van de Tallgroup.
Destijds bezocht VerpakkingsManagement Tallpack op de allereerste dag. De ambities van Mulder en Verheul waren groot. Ze misten in de markt een bedrijf dat bij het eindverpakken alle systemen kon leveren en met elkaar kon verbinden. Aan die missie hebben de twee vanaf dag één gewerkt.

Relativeren

Verheul is na afwezigheid van een jaar weer terug bij Tallpack. Wel pakt hij zijn werkzaamheden op met een andere insteek. ‘Ik heb veel plezier in mijn werk, maar ik heb geleerd om meer te doseren en ook tijd vrij te maken voor hobby’s. Dat is dus het voordeel van het nadeel. Ik was te veel bezig met de operationele zaken in het bedrijf. Toen ik plots wegviel, bleek dat het zonder mij ook ging. Dat leert je relativeren. “Ze kunnen het ook zonder mij”, dacht ik. Een geruststellende gedachte. Maar als je dan terugkomt, stap je op een rijdende trein en kijk je welke beslissingen tijdens je afwezigheid zijn genomen. Gelukkig vooral heel veel goede beslissingen, en soms zaken die ik anders zou hebben opgelost. Voor het managementteam was het een interessante en leerzame tijd en nu pakken we de draad gezamenlijk weer op. Maar eerst willen we genieten van ons jubileumjaar. We hebben het al gevierd, maar we gaan nog wel iets doen met onze medewerkers en klanten’, zegt Verheul.

Verpakkingsmachines

‘Destijds zagen we een gat in de markt voor het aaneenrijgen van systemen. Het is nog steeds actueel en we zijn er nog steeds onderscheidend in. Als bedrijf wilden we alles kunnen leveren op het gebied van eindverpakkingssystemen. Als een doos uit een casepacker komt of uit een wrap aroundmachine, kunnen onze systemen het overnemen. Die zorgen voor intern transport, voor het palletiseren, vervolgens voor het omsnoeren, wikkelen of stabiliseren met rekhoezen. Ook kunnen we wegen, etiketteren en printen. We zijn nog steeds het enige bedrijf die het allemaal doet. Door de jaren heen hebben we onze visie weten te verfijnen. We zijn altijd in staat het beste voor de klanten te kiezen, omdat we alles in huis hebben en dus onafhankelijk kunnen denken. We hoeven de klanten niet naar een bepaalde technologie toe te praten.’

Tallpack_verpakkingsmachines

De eindverpakkingssystemen van Tallpack doen het allemaal: intern transport, palletiseren, omsnoeren, wikkelen of stabiliseren met rekhoezen.

'We zijn altijd in staat het beste voor de klanten te kiezen, omdat we alles in huis hebben'

Trots

Terugkijkend is Verheul het meest trots op een grote order die bij Tata Steel in IJmuiden werd uitgevoerd in 2012. ‘Dat was op ons gebied echt de Olympische Spelen. Het zijn uiterst moeilijke omstandigheden daar en het is ons gelukt daar in de warmbandwalserij een zeer speciaal staalband bundelsysteem neer te zetten. Maar ik ben zeker ook trots op onze organisatie en op onze mensen, die door de jaren heen grensverleggend zijn doorgegaan met onze visie en dat nog steeds doen.’

Hobby

De klanten van Tallpack zijn vaak bedrijven met 24-uursdiensten en dat betekent dat ook Tallpack een 24/7-bedrijf is. Verheul heeft zich altijd vol in de operatie gestort. ‘Hard werken zit in me. Maar ik heb ook geleerd ontspanning te zoeken en andere dingen te doen. Ik was altijd al zeer geïnteresseerd in de Willys jeeps uit de Tweede Wereldoorlog en die droom ben ik gaan verwezenlijken.’
Inmiddels heeft hij er enkele, waarvan één amfibievoertuig. De voertuigen staan in een aparte loods, zodat hij ook kan sleutelen.

Empack

Aan stoppen denkt Verheul nog niet. Maar hij ziet zichzelf nu meer als ambassadeur van Tallpack en sparringpartner voor het managementteam. Hij maakt tijd vrij voor de zaken die hij zelf belangrijk vindt, zoals marketingcommunicatie. Een van zijn aandachtspunten is Empack Gorinchem. ‘Ik zie dat toch als een mini-Macropak en we willen dit jaar meer uitpakken dan andere jaren en grotere systemen tonen aan de bezoekers. Als Tallpack zullen we goed zichtbaar zijn en de markt laten zien dat we nog steeds goed zijn in wat we al 25 jaar doen. En dat ook met onze klanten en bezoekers daar vieren.’

Groei

Ze begonnen destijds met zijn drieën, maar inmiddels telt de Benelux 46 medewerkers en heeft de Tallgroup totaal 68  medewerkers. Twee jaar na de oprichting verhuisde Tallpack naar Waardenburg. In 2002 werd vervolgens de Tallgroup opgericht, gevolgd door de mede-oprichting van Itatools en de overname van Interpres Logistics (2006). Tallpack Belgium (2008) was de volgende stap, gevolgd door Tallpack Bulgaria (2011). Inmiddels was Tallpack al verhuisd naar Geldermalsen. In 2013 werd Tallconsult opgericht en in 2015 Robotics Benelux. In 2018 werd Endupack France overgenomen en in 2022 werd het Tallpack assembly- en trainingscenter in Geldermalsen geopend.

Meer artikelen

recent new image
Fijne feestdagen en een...

De redactie van VerpakkingsManagement...

Lees meer
recent new image
Robatech Groep benoemt...

Vanaf 1 januari 2025 neemt Yves Ottiger...

Lees meer
recent new image
Oproep tot extra premie...

De inzameling van verpakkingen is niet...

Lees meer
recent new image
NVGP wordt...

De Nederlandse Vereniging van...

Lees meer
Image-Jul-30-2024-06-11-03-7865-AM

VM nieuwsbrief

  • Blijf op de hoogte met het laatste nieuws uit de verpakkingsindustrie
  • Techniek, duurzaamheid, design en meer
  • Gratis in jouw inbox