Palsys B.V.

Palsys is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van palletiseersystemen. Het bedrijf heeft door de jaren heen veel kennis opgebouwd als het gaat om palletiseren en het automatiseren van diversen soorten productieprocessen. Denk hierbij ook aan casepacking- en pallet-transportsystemen.
Palletiseren kan op verschillende manieren gebeuren en Palsys heeft hiervoor meerdere typen palletisers in het programma. Voor hogere capaciteiten wordt de plaat– of lagen-palletiser P10 of P20 veelvuldig toegepast. Hierbij wordt een complete laag van geformeerde producten op de pallet afgelegd. Als de klant minder ruimte ter beschikking heeft voor een palletiseerinstallatie wordt vaak de P40-portaalrobot ingezet. De P40 biedt de meest compacte manier van palletiseren en zorgt ervoor dat het product van oppakpositie naar stapelpositie wordt verplaatst door middel van een X-Y-Z-beweging met eventuele R-as. Tot slot kan Palsys ook een palletiseeroplossing bieden door een ABB-knikarmrobot in te zetten.
Palsys heeft zijn eigen engineering-afdeling, waardoor de mechanische en  besturingstechnische elementen naadloos op elkaar aansluiten. Zo kan Palsys als  palletiseerspecialist de werking van elk systeem optimaal garanderen.
De serviceafdeling van Palsys beschikt bovendien over gekwalificeerd personeel en kan de klant bij nood snel hulp bieden, bijvoorbeeld in geval van storingen of wanneer componenten moeten worden vervangen.
Palsys: ‘Eén wens, tezamen één oplossing’