NVC onderzoek naar deelname Interpack 2021 en 2023

NVC: 'Schuif interpack 2021 door naar 2023'

Uit onderzoek van het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) blijkt dat vanwege de coronacrisis slechts 20% van 277 ondervraagden naar Interpack 2021 zal gaan (bezoekers en exposanten). 40% weet het nog niet en de overige 40% gaat niet. ‘Interpack kan deze editie beter schrappen en focussen op 2023 als de lichten weer op groen staan’, aldus NVC-directeur Michaël Nieuwesteeg.

Interpack, internationaal de grootste verpakkingsbeurs ter wereld, vindt vooralsnog op 25 februari t/m 3 maart 2021 plaats in Dusseldorf. De beurs zou oorspronkelijk in mei plaatsvinden maar door de coronacrisis is de beurs verzet naar februari 2021.
Beursorganisator Messe Dusseldorf heeft onlangs haar exposanten tot 27 november de tijd gegeven om te beslissen of ze wel of niet deelnemen. Wie niet deelneemt, krijgt slechts 35% van de gemaakte kosten terug. Een annulering houdt in dat de exposant 25% van zijn geld kwijt is en 40% wordt achtergehouden als reservering voor Interpack 2023.

‘Gijzeling’

‘Interpack gijzelt zijn exposanten’, meent Jos van Oekel, verkoopdirecteur BluePrint Automation. ‘Wij hebben meerder mails met vragen naar Messe Dusseldorf gestuurd en geen antwoord gekregen. Deelname aan Interpack in februari is onhaalbaar. Wij brengen onze eigen mensen in gevaar, want Duitsland is momenteel bijna geheel rood gekleurd. Daarnaast hebben wij diverse grote brand owners gepolst en die gaan allemaal niet naar Interpack. Tot slot hebben we voor duizenden euro’s aan hotelreserveringen uit staan. Toen de beurs in mei niet doorging, hebben we de reserveringen mogen doorschuiven naar februari 2021. Maar als wij besluiten niet te gaan en de beurs is wel open dan zullen de hotels de kosten in rekening brengen.’
Tijdens de webco waren er meerdere exposanten met dezelfde ervaring. Zij krijgen ook geen antwoord van Messe Dusseldorf op hun vragen en vinden deelname aan Interpack 2021 onverantwoord vanwege het Covid-gevaar en zinloos omdat er geen bezoekers zullen zijn.

NVC-mail

Het NVC zal namens haar leden een mail sturen aan de directie van Messe Dusseldorf. De inhoud van deze mail is vanaf 3 december openbaar. Tijdens de webco 26 november jl. zei Michaël Nieuwesteeg in het openbare deel wel het volgende: ‘Er zijn veel twijfels rondom Interpack 2021. Die datum doorzetten zal ten koste gaan van de goede naam die Interpack heeft. De beursorganisatie zou er verstandig aan doen om zich te richten op Interpack 2023. Want uit ons onderzoek blijkt ook dat 60% in 2023 weer naar Interpack zal gaan en 35% nog twijfelt. Slecht 5% gaat niet.’

 

 

 

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws