Duurzame illy koffiecups besparen 175 ton plastic

Duurzame illy cups besparen 175 ton plastic

De nieuwe illy to go-bekers zijn bekroond met de Save the Planet Award in de Carton Excellence Award 2020. illy heeft de plastic deksels vervangen en maakt nu duurzame koffiebekers én -deksels van PEFC - afkomstig uit duurzaam beheerde bossen - waardoor de totale productie van de to go-bekers duurzamer is.

Met deze duurzame stap ondersteunt illy een reductie van meer dan 175 ton plastic per jaar. De nieuwe take away-lijn is onderdeel van het OneMakesTheDifference-project waarin illy streeft klimaatneutraal te zijn voor hun 100-jarige jubileum in 2033.

Illy initiatief

Het OneMakesTheDifference initiatief werd juli 2020 door illy opgestart. Het is een wereldwijd duurzaamheidsplan met als doel het bedrijf in 2033 klimaatneutraal te laten zijn. Door het gebruik van de beste technologieën en het onderzoek dat wordt toegepast op grondstoffen en productieprocessen heeft illycaffè een meerjarenprogramma geïmplementeerd voor de ontwikkeling van producten die steeds milieuvriendelijker worden.
Vanaf juli zijn nieuwe milieuvriendelijke wegwerpartikelen geïntroduceert, te beginnen met recyclebare to-go bekers, die verkrijgbaar zijn in illy-bars, illy Caffè’s en illy-shops. Het gebruik van deze to-go bekers zorgt voor een reductie in het gebruik van 175 ton plastic per jaar.Duurzame illy koffiecups besparen 175 ton plastic

Energiebesparing

In oktober is de nieuwe X1 ESE & Ground koffiemachine op de markt komen. Deze is uitgerust met een technologie die het mogelijk maakt om direct koffie, stoom en heet water te schenken, waardoor het wachten op de juiste temperatuur wordt vermeden. Na elk gebruik gaat de machine direct in de stand-by modus, wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert. Deze machine combineert ook twee manieren van koffiebereiding die milieuvriendelijk zijn: de nieuwe ESE composteerbare papieren pads en gemalen koffie. Alle materialen die bij de constructie van de machine zijn gebruikt, zijn zorgvuldig onderzocht en gekozen om lang mee te gaan. De verpakking voldoet aan alle milieuvriendelijke richtlijnen.

Minder materiaal

Het OneMakesTheDifference-initiatief zal de komende jaren doorgaan met het ontwikkelen van andere duurzame producten om oplossingen te bieden die inspelen op de behoeften van de consument, met minder gebruik van materiaal en energiebronnen met als gevolg een lagere impact op het milieu.
Massimiliano Pogliani, CEO van illycaffè: ‘We willen samen met onze consumenten bouwen aan een betere toekomst met behulp van de aanpak van continue verbetering die ons al meer dan 80 jaar onderscheidt, wetende dat een ieder van ons elke dag een verschil kan maken. Het initiatief markeert officieel het begin van een reeks om ons ambitieuze doel te bereiken om klimaatneutraal te worden voor het 100-jarig jubileum van illycaffè.