Logistiek |
VerpakkingsManagement |
februari 28, 2023
Om haar milieu-impact te minimaliseren zoekt DSV, wereldwijde leverancier van transport- en logistieke diensten, een duurzaam alternatief voor wikkelfolie. Deze stretchfolie wordt eenmalig gebruikt voor het inpakken van pallets met kartonnen dozen en daarna weggegooid of gerecycled. Met een challenge voor mkb’ers, startups, zzp’ers en wetenschappers hoopt DSV tot een klimaatneutrale oplossing te komen.
Veelvuldig gebruik van wikkelfolie
DSV ontvangt, verpakt en verstuurt producten van haar klanten. Deze producten zitten in kartonnen dozen, die variëren in grootte en zowel een functionele als decoratieve functie hebben. De producten worden op pallets opgestapeld en met folie omwikkeld voor de stabiliteit, veiligheid, hanteerbaarheid en bescherming. Bij de ontvangst van producten komt wikkelfolie vrij en deze wordt momenteel bij een partner gerecycled. Bij het versturen van producten gebruikt DSV ook wikkelfolie. Bovendien worden sommige producten omgepakt en daardoor met nieuwe wikkelfolie verstuurd.
Duurzaam alternatief met gelijke functionaliteit
DSV is van mening dat alle gebruikte wikkelfolie een zeer grote vervuilingsbron is. ‘Wij erkennen onze rol als één van 's werelds toonaangevende transport- en logistieke bedrijven en hebben onze ambities verhoogd om tegen 2050 een CO2-neutrale uitstoot te bereiken in al onze activiteiten. Het vervangen van plastic wikkelfolie door een duurzaam alternatief met gelijke functionaliteit past volledig binnen deze ambities’, aldus Peter van der Maas, Executive Vice President, DSV Solutions.
Synchup! Challenge
Mkb’ers, startups, zzp’ers en wetenschappers kunnen tot en met 31 maart 2023, 17:00 uur, hun pitch indienen op de website van SynchUp!. Daar is ook alle benodigde informatie te vinden. SynchUp! is een initiatief van REWIN West-Brabant en diverse samenwerkende partners. Doel van deze samenwerking is mkb’ers en startups serieuze innovatie- en businesskansen bieden en nieuwe kennis en/of techniek in een stroomversnelling brengen en verwaarden, voor een sterkere circulaire economie in de betrokken regio’s.