Foutloos etiketteren in drie stappen

Fouten door operators zijn wereldwijd een van de hoofdoorzaken van etiketteerfouten en resulteren in dure terugroepacties die een negatief effect kunnen hebben op de merkreputatie van een bedrijf. Adem Kulauzovi, director of Coding Automation bij Domino Printing Science, vertelt over de stappen die bedrijven kunnen nemen om de foutkans bij etiketteren te verkleinen.

‘Naar schatting maakt een productiemedewerker één fout per 300 manuele handelingen,' zegt Adem Kulauzovi. ‘Zo kan het verkeerde etiket worden geselecteerd of de verkeerde informatie wordt gebruikt op de productverpakking. Daarnaast kan een operator de verkeerde informatie invoeren in een etiketsjabloon.’

Eerste stap

Aangezien handmatige gegevensinvoer de hoofdoorzaak is van etiketteerfouten bestaat de eerste stap naar minder fouten uit vereenvoudiging of vermindering van handmatige gegevensinvoer. Het antwoord zit in de omschakeling naar een geïntegreerd systeem om de productetikettering af te stemmen op de productieorders.
Op het meest simpele niveau kunnen bedrijven etiketontwerpsoftware gebruiken om productetiketten automatisch in te vullen en hun distributie over meerdere printers te beheren vanaf een centrale locatie. Dit vermindert het aantal invoerpunten aan de lijn, wat de kans op fouten verkleint. Daarnaast kunnen individuele printberichten worden vervangen door een sjabloon die is gekoppeld aan een productdatabase. Hierdoor wordt het aantal te beheren etiketten verminderd van honderden tot slechts een handvol. Dit maakt het ook makkelijker om etiketten aan te passen als de wetgeving verandert.

Etikettenbeheer

Goed etikettenbeheer is de volgende stap. Met eenvoudige IoT-methodologie (Internet of Things) is het mogelijk om geautomatiseerde codeeroplossingen te integreren om etiketten automatisch in te vullen met behulp van informatie uit een productiebeheersysteem. Dit kan verkeerd geëtiketteerde producten als gevolg van problemen bij het etiketontwerp verder helpen voorkomen.
Geïntegreerde oplossingen voor etikettenbeheer kunnen variëren van een eenvoudige barcodescanner om gegevens uit een UPC- of productieorder te selecteren, tot volledige integratie met een bestaand MES- of ERP-systeem waardoor etiketten rechtstreeks vanuit een centraal beheersysteem kunnen worden gecreëerd.
De ingevulde etiketten kunnen dan automatisch worden doorgestuurd naar een printer zonder handmatige tussenkomst, wat het risico op etiketteerfouten beperkt en de efficiëntie van productielijnen vergroot.

Validatie en visuele controle

De laatste stap naar foutloze codering is een validatiesysteem. Dit zorgt ervoor dat alle informatie op de productetiketten aanwezig is en correct en leesbaar is.
Productieomgevingen waar op hoge snelheid wordt gewerkt, maken het tegenwoordig onmogelijk om elk product handmatig te inspecteren. In plaats daarvan kan een geïntegreerd visueel-controlesysteem (VCS) worden gebruikt om een productetiket te valideren. Dit beperkt het risico dat een product een retailer bereikt met onjuiste informatie.

Adem Kulauzovi, director of Coding Automation bij Domino Printing Science