Despotou nieuwe secretaris-generaal FEFCO

Despotou nieuwe secretaris-generaal FEFCO

Eleni Despotou is door de Raad van Bestuur van FEFCO benoemd tot nieuwe secretaris-generaal. Despotou is op 1 februari begonnen met haar nieuwe taak. Zij neemt het stokje over van Angelika Christ. Christ, sinds 2007 verantwoordelijk voor de bestuurlijke functie, is met pensioen gegaan.

Despotou heeft een ruime kennis van de instellingen en het bedrijfsleven van de Europese Unie door haar jarenlange ervaring in verenigingsmanagement en publieke zaken.


Despotou nieuwe secretaris-generaal FEFCO

Carrière Despotou

Voordat ze bij FEFCO kwam, bekleedde Despotou een aantal functies met verantwoorlijkheid in verschillende industrieën, waaronder energie-intensieve sectoren, hernieuwbare energiebronnen en mineralen. In de loop der jaren heeft zij brede vakkennis opgedaan op het gebied van onder andere klimaatverandering, energie, circulaire economie, duurzaamheid en innovatie.

Vruchtbare samenwerking

Het bestuur verwelkomt Despotou als opvolger van Angelika Christ. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat Eleni samen met haar Europese leden de positie van FEFCO op het Brusselse toneel zal versterken en het bewustzijn over het belang van de golfkartonindustrie onder haar voornaamste belanghebbenden zal verhogen’, aldus Fady Gemayel, voorzitter FEFCO. Hij voegt eraan toe: ‘We rekenen op de steun van onze leden en kijken uit naar een uitstekende en vruchtbare samenwerking.’

Tags: