Uit een onderzoek van de Engelse krant Independent komt het chocolade Paasei van Hotel Chocolat als beste uit de bus. De verpakking viel ook in de smaak, bij het testpanel: ‘Het geheel wordt geleverd in een metalen blik, dat herbruikbaar is, waardoor er minder verpakkingsafval is. Dit ei is zeer indrukwekkend.’
De jury heeft zich staan vergapen aan het Hotel Chocolat-aanbod. Het ei splitst zich in tweeën. De ene kant heeft gepofte rijst aan de binnenkant – vergelijkbaar met een superluxe knapperige rijstcake – terwijl de andere kant moutige karamelmelk is (niet te verwarren met blonde/witte chocolade).
‘De aangeboden variëteit bevalt uitstekend: beide kanten zijn rijk en romig, en precies het juiste zoetniveau. In de helft van het ei zit een selectie van de grootste hits van Hotel Chocolat, waaronder karamelkonijntjes, mini-praliné-eieren en fudge-ijscoupes.
‘Perfect paasei’
Producent Hotel Chocolat meldt op zijn site: ‘Dit is het perfecte paasei voor fans van nootachtige recepten: ons Exquisitely Nutty Extra-Thick Easter Egg is klaar om cadeau te doen in een verfijnd souvenirblikje (geïnspireerd door de vorm van een groeiende cacaoboon). Zodra alle chocolade op is, kan het blik een tweede leven krijgen als elegante bewaaroplossing. Voor de duidelijkheid: het blik moet worden gewassen voordat het opnieuw wordt gebruikt en mag alleen worden gebruikt om verpakt voedsel in te bewaren.’