Composteerbare flexibele film

Composteerbare flexibele film

Ticinoplast heeft samen met Novamont, Sun Chemical Group en Uteco Group gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe composteerbare flexibele folie voor voedselverpakkingen die recycleerbaarheid en ecologische eisen combineert met hoge prestaties.

De film is gemaakt met biologisch afbreekbare en composteerbare materialen. De biopolymeren, inkten, kleefstoffen, barrièrematerialen en substraten zijn allen composteerbaar. Verder heeft de film volgens de ontwikkelaar de technische kenmerken die overeenkomen met traditionele plastic alternatieven. De film kan hij na gebruik worden verwerkt middels industriële compostering.

Synergieën van knowhow

De partners van het project hebben hun vaardigheden op het gebied van grondstoffen, verwerkings- en printtechnologieën, inkten, kleefstoffen en coatings ingezet om tot een goed resultaat te komen, aldus Paolo Rossi, CEO van Ticinoplast. ‘De goede samenwerking tussen de verschillende bedrijven is van fundamenteel belang om het technologisch ontwikkelproces te versnellen. Het heeft geleid tot het creëren van duurzame oplossingen die geschikt zijn voor voedselverpakkingen.’


De nieuwe film is 100% composteerbaar.

Composteerbare onderdelen

De film bestaat uit de volgende onderdelen: Novamont's Mater-Bi flexibele bioplastic film geëxtrudeerd met Ticinoplast-technologie, behandeld met Aerbloc Enhance / Sun Chemical barrièrelak, bedrukt met Aqualam / SunChemical inkt op waterbasis en gelamineerd met een SunLam composteerbare oplosmiddelvrije lijm. Tot slot zorgt de Uteco Group voor de print- en lamineertechnologie.

www.ticinoplast.it