Sociale betrokkenheid kernwaarde voor Look-O-Look

Sociale betrokkenheid kernwaarde voor Look-O-Look

Look-O-Look werkt al geruime tijd samen met sociale werkplaatsen voor het verpakken van haar snoepgoed. In totaal verpakken ongeveer 400 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dagelijks het snoepassortiment van Look-O-Look dat vervolgens internationaal wordt gedistribueerd.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen? Neem een abonnement op VerpakkingsManagement, het eerste jaar met 30% korting.


Look-O-Look: ‘Sociale betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel.’
Look-O-Look: ‘Sociale betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel.’

Het verpakken van diverse soorten snoepgoed, en bijvoorbeeld ook de handling en assemblage van displaydozen, wordt via zeven arbeidsontwikkelbedrijven verzorgd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onlangs sloot de snoepfabrikant nieuwe contracten met werkbedrijven Scalabor in Arnhem en Caparis in Friesland. Bestaande contracten met WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, Weener XL in ’s-Hertogenbosch en Afeer in Winschoten zijn verlengd.

Look-O-Looks doelstelling

Het bedrijf heeft als doelstelling om minimaal 25% van de verpakkingsactiviteiten onder te brengen bij sociale werkvoorzieningen.

Mathilde Martens, managing director bij Look-O-Look: ‘Wij hebben maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Met onze intensieve samenwerking met arbeidsontwikkelbedrijven geven we daar een concrete invulling aan. Tegelijkertijd bewijzen deze bedrijven ons een grote dienst door ons snoep met zorg te verpakken. Bovendien past het bij ons DNA: je verwonderen over wat er mogelijk is als je buiten de gebaande paden denkt. Wij zijn heel blij met de samenwerkingen, deze mensen maken een groot verschil voor ons.’

Quotum arbeidsbeperkten


De Look-O-Look samenwerking met arbeidsontwikkelbedrijven past in het quotum arbeidsbeperkten.
De Look-O-Look samenwerking met arbeidsontwikkelbedrijven past in het quotum arbeidsbeperkten.

De samenwerking met de arbeidsontwikkelbedrijven past binnen het quotum arbeidsbeperkten. Binnen deze wet (Wet banenafspraken en quotum arbeidsbeperkten, vanaf 1 april 2015) hebben het kabinet en werkgevers afgesproken om een bepaald percentage mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen of in te lenen.

Artikel delen