Optimum Group neemt Telrol en Kolibri over

Telrol Group, bestaande uit de etikettenspecialisten Telrol en Kolibri Labels, worden onderdeel van Optimum Group. De toevoeging van de Telrol Group past volgens Optimum binnen haar meerjaren strategisch groeiplan dat gericht is op capaciteitsuitbreiding, productverbreding, schaalvergroting, internationalisering en een nog verdere verhoging van het service niveau.

De huidige directie van beide bedrijven: Will Parker, CEO Telrol en Markwin Buiting, CEO Kolibri Labels, blijft aanwezig. Bovendien blijft de Telrol Group gevestigd in de huidige volledig geoutilleerde bedrijfspanden te Almere en ’s-Heerenberg.

Telrol Group

De Telrol Group onderscheidt zich in de markt door zeer korte levertijden te realiseren en groot volume productie voor de Food-, Retail-, Chemische-, Cosmetische-, en Logisitieke industrie. Alle orders worden geproduceerd op een scala van marktleidende flexo- en digitale drukpersen. Ook heeft de etikettendrukkerij de laatste jaren een groei in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk laten zien.
Het productaanbod van Kolibri Labels is gericht op gespecialiseerde label oplossingen door middel van unieke druktechnieken.

Strategische zet

Voor Optimum Group is de toevoeging van de Telrol Group een servicegerichte en strategische zet. Met als oogmerk het verstevigen van de marktleiderspositie in de Benelux op het gebied van bedrukte en blanco zelfklevende etiketten, banderollen, shrink sleeves en flexibele verpakkingen. De groep bestaat hierdoor uit 10 member companies gevestigd op 9 locaties te weten; Etiket Nederland, Vila Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts, W&R Etiketten, Belona, Megaflex, Telrol Group (allen gevestigd in Nederland) en EPB en ASQ (gevestigd in België). De member companies hebben allen een eigen unieke product/markt combinatie, waarbij toekomstige investeringen gericht zullen zijn op het doorvoeren van een verdere specialisering en positionering binnen de groep (focused factories).

Vertrouwen in de toekomst

‘We zijn allen overtuigd van de toegevoegde waarde van Telrol Group voor Optimum Group’, meldt de directie. ‘De zeer korte levertijden zullen ons helpen ons serviceniveau nog verder te verhogen. Ook de focus op groot volume productie en de succesvolle uitbreiding naar België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is een optimale toevoeging.’ Qua cultuur is er ook sprake van een goede klik waarbij de ervaring van Will Parker en Markwin Buiting binnen het stuurcomité van Optimum Group zeer welkom is. We zijn dan ook vol vertrouwen in de toekomstmogelijkheden van onze gecombineerde groep van bedrijven.’

 

 

 

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws

Luuk Wessel van de Optimum Group
dinsdag 23 juni 2020