McDonald’s bekers van Loop

McDonald’s in zee met circulair platform Loop

McDonald’s gaat gebruikmaken van het Loop-retoursysteem van TerraCycle. Het initiatief, dat volgend jaar zal worden getest, heeft tot doel het aantal dranken dat wordt geserveerd in wegwerpverpakkingen te verminderen. Herbruikbare statiegeldbekers moeten eenmalig plastic terug gaan dringen.

McDonald’s Corporation heeft een wereldwijde samenwerking met TerraCycle aangekondigd om het circulaire Loop-platform te gebruiken. Het zero-waste-platform stelt consumenten in staat om verantwoord producten te consumeren in aangepaste, merkspecifieke duurzame verpakkingen die worden verzameld, schoongemaakt, opnieuw gevuld en hergebruikt. Merken die meedoen zijn ondermeer Heinz, Coca Cola, Sky, Tesco, Unilever, Danone en Nivea.

Herbruikbare beker

Via het Loop-serviceplatform kunnen bepaalde McDonald's-restaurants in de UK klanten tegen een kleine aanbetaling drankjes in herbruikbare bekers laten kopen. Die aanbetaling wordt vervolgens ingewisseld als de klant de beker terugbrengt naar een deelnemend restaurant van McDonald's in de UK, zodat deze kan worden gewassen en ontsmet om opnieuw te worden gebruikt.
Het initiatief, dat volgend jaar zal worden getest, heeft tot doel het aantal dranken dat wordt geserveerd in wegwerpverpakkingen te verminderen.

Doelstellingen

Kunststoffen zijn goed voor slechts 12% van de McDonald's-verpakkingen in Europa en 60% van de restaurants in de acht grootste Europese markten zorgen voor recycling van hun verpakkingen. McDonald's streeft ernaar om in 2025 100% van de consumentenverpakkingen wereldwijd te recyclen.
Eind vorig jaar lanceerde McDonald's een reeks tests en pilots om plastic voor eenmalig gebruik te verwijderen en de recycleerbaarheid te verbeteren, waaronder de verwijdering van plastic McFlurry-deksels in heel Europa, de introductie van deksels van hernieuwbare vezels in Frankrijk en een programma voor het terugnemen van speelgoed in de UK. .
Meer dan 1.200 ton plastic per jaar wordt bespaard door de verpakking van McFlurry te wijzigen, zodat een aparte plastic deksel niet nodig is.
Vanaf volgende maand zal McDonald's papieren rietjes bij hun frisdrank doen in plaats van de plastic exemplaren.

 

 

 

Reacties

Reactie toevoegen