Domtar koelverpakking

Papieren koeltas voor afhaalmaaltijden

Het Amerikaanse papierbedrijf Domtar heeft een op papier gebaseerde koeltas ontwikkeld, die voedsel koel en vers houdt tijdens het transport en die koelelementen in plastic en andere materialen kan vervangen.

Voedsel en kant-en-klaarmaaltijden die besteld worden voor thuisbezorging, moeten tijdens het transport en tot aan de levering aan de deur van de klant koud worden bewaard. Dit geldt vooral voor rauwe, ongekookte ingrediënten.
De koelzak, die Domtar heeft ontwikkeld, is gebaseerd op een vezelgebaseerde oplossing met papier, tissue en fluffpulp. De zak bevat ook een kleine hoeveelheid "superabsorberend" polymeer materiaal, dat het bevroren water in de zak absorbeert en vasthoudt wanneer het ontdooit.

Tests

Domtar schrijft op haar website dat ze verschillende interne tests hebben gedaan die hebben aangetoond dat de op papier gebaseerde koelzak van het bedrijf de temperatuur net zo goed blijft als bij andere koelalternatieven en dat er geen lekken zijn geconstateerd, wat kan leiden tot verslechtering van de kwaliteit van het voedsel in de transportverpakking. Ook zou de papieren zak tijdens het transport aanzienlijk minder condensatie in de verpakking veroorzaken, wat mogelijk de kwaliteit van de geleverde goederen verbetert.

 

 

Reacties

Reactie toevoegen