Unilever start grote hervulproef in UK

Unilever test hervulbare verpakkingen uit voor zeven van zijn bekendste merken in de Asda-winkel in Middleton in het Verenigd Koninkrijk. ‘Het is onze grootste proef met het hervullen en hergebruik van verpakkingen in Europa.’

De proef omvat zeven merken, waaronder Persil, PG Tips, Radox, Cif, Simple, Pukka en Alberto Balsam. Er worden drie verschillende navulflessen uitgetest. Het bedrijf hoopt dat het project inzicht geeft in wat het beste werkt voor consumenten op de winkelvloer. Het project omvat drie verschillende navulmodellen die in de winkel worden getest; contactloze navulmachines (ontworpen door Beauty Kitchen), het Cif Eco Refill systeem en het zelf afvullen van thee.

Contactloos navullen

Drie verschillende machines vullen Radox douchegel, Simple vloeibare handwas en Alberto Balsam shampoo en conditioner en Persil wasmiddel af in aluminium of roestvrijstalen flessen. Dit alles onder het uitgangspunt "Return, Refill, Repeat". Nieuwe shoppers krijgen een fles, terwijl terugkerende consumenten hun bestaande fles kunnen hergebruiken. Eenmaal gevuld, voegen consumenten een geprint etiket toe aan de fles en brengen deze zoals gewoonlijk naar de kassa. Elke fles heeft een unieke QR-code, een functie die traceerbaarheid mogelijk maakt, waardoor Unilever het volledige koop-, gebruik- en navulproces kan volgen en een beter inzicht in het model krijgt. Unilever heeft berekend dat de drie nieuwe navulstations in slechts één winkel het equivalent van 30.000 plastic waterflessen per jaar kunnen besparen.

Eco refill

Elders in de testwinkel kunnen consumenten de hervulbare Cif sprayfles vinden. Deze werkt met een geconcentreerd schoonmaakmiddel dat verpakt is in een kleine Eco Refill navulverpakking. De sprayflessen zijn eenvoudig na te vullen waarna de consument de fles aanvult met water. Volgens Unilever kan dit concept 990 ton plastic per jaar besparen.

Thee

Tot slot biedt Unilever haar theemerken PG Tips en Pukka aan als losse thee die af te vullen is in eigen herbruikbare verpakking. Afgevulde verpakkingen dienen de verpakking te wegen en voorzien van een etiket.

 

 

 

 

Reacties

Reactie toevoegen