Metsä innovatiecentrum

Metsä opent verpakkingsinnovatiecentrum

De groeiende consumptie en stijgende vraag naar steeds duurzamere verpakkingen verhoogt de nood aan verpakkingsinnovatie. Om verpakkingsoplossingen voor vandaag én voor de toekomst te ontwikkelen, opent Metsä Board op haar bioeconomie-site in Äänekoski, Finland een Excellence Center.

Het center huisvest de nieuwste technologie inzake R&D, verpakkingsdesign en vouwkarton-en verpakkingsprestaties en wil een samenwerkingsplatform worden voor klanten en technologiepartners overal ter wereld.
‘De hoeveelheid verpakking wereldwijd blijft stijgen, en er is steeds meer nood aan nieuwe, duurzame oplossingen om verpakkingen op basis van fossiele materialen te vervangen en circulariteit te bevorderen. Het Excellence Center belicht verpakkingsoplossingen die de volledige waardeketen omvatten, niet enkel de afzonderlijke delen. Dankzij de materiaalknowhow, competenties en tools die we daar ter beschikking hebben, kunnen we de prestaties doorheen de verpakkingscyclus optimaliseren’, zegt Mika Joukio, CEO van Metsä Board.

100 meetmethodes

Het Excellence Center bestrijkt een oppervlakte van 1500 vierkante meter en omvat een R&D centrum, een verpakkingsdesignstudio, een customer feedback centrum en een laboratorium met meer dan 100 verschillende meetmethodes. In het Excellence Center staat ook een virtuele winkel en een CAE-tool (computer-aided engineering) waarmee de efficiëntie van verpakkingen kan gesimuleerd en geanalyseerd worden.
Het Excellence Center van Metsä Board brengt de competenties en expertise van Metsä Board samen onder eenzelfde dak met die van experts en partners zoals materiaalleveranciers, technologieleveranciers, start-up bedrijven, universiteiten en onderzoeksbedrijven. Er zijn ook virtuele samenwerkingsworkshops ontwikkeld die fysieke meetings kunnen vervangen mocht dat nodig zijn. 

Houtvezels

‘Hernieuwbare en recycleerbare paperboards van nieuwe vezels kunnen op verschillende manieren als verpakking gebruikt worden. Verpakkingen op basis van houtvezels hebben veel te bieden. Samen met onze partners en het nieuwe Excellence Center kunnen we de mogelijkheden hiervan nog beter onderzoeken. Ik ben heel enthousiast over de mogelijkheden die het Excellence Center ons zal brengen, vandaag en in de toekomst’, zegt Mika Joukio, CEO van Metsä Board.
Het bioeconomie-ecosysteem in Äänekoski is volgens de producent uniek in de wereld en omvat een nieuwe-generatie bioproduct mill, een paperboard mill, een plywood mill, het Pro Nemus bezoekerscentrum en een textielvezel demo plant.

www.metsaboard.com

 

Reacties

Reactie toevoegen