ZP Mexico lanceert SportGuard ventielsluiting

Zeller Plastik Mexico lanceerde onlangs SportGuard. Het bedrijf deed dit in samenwerking met Global Closure Systems (GCS) R&D en United Closures en Plastics (UCP) in Groot-Brittanni�. SportGuard is een een herlancering voor het conserveringsmiddelen vrije sportdrankje Powerade. SportGuard is verpakt in een flesje met een flip-top-ventiel van 38 mm.

 

De fles heeft: een zwarte bovenkant met �daarin� een witte drinktuit, beiden vervaardigd in HDPE. Het SportGuard ontwerp bevat een aantal unieke kenmerken, om te kunnen voldoen aan de strenge eisen van dit hot fill product. De kenmerken zijn ontstaan door nauwe samenwerking met Coca-Cola Export.

De buitenste afsluiting biedt dubbele zekerheid met een verzegelde band aan de onderzijde en een verzegelde scheurstripop de flip-top. Na het verwijderen van de scheurstrip is de de flip-top te openen via de duimuitsparing. Voor de veiligheid van kinderen voldoet het ontwerp aan de Chokeknop Hazard criteria, ontwikkeld door British Soft Drinks Association for sports drinks closures. Jorge Loza, Business Development Manager voor Zeller Plastik Mexico verklaard: �Bij de ontwikkeling van SportGuard voor Powerade hebben we alle designkennis en technische expertise die beschikbaar is binnen GCS aangewend om alle uitdagingen die bij de nieuwe hot-fill formule en de wensen van Coca-Cola komen kijken, op te lossen. SportGuard is het resultaat van een goede samenwerking tussen Coca-Cola en GCS.�

 

De 38mm sluiting caps zitten op zowel de 600ml, als de literflessen van de Powerade productgamma.

Reacties

Reactie toevoegen