Zakjes verenkelen uit bulk

Verpakkingsspecialist Radine introduceert de Pouchfeeder; een zakjestoevoersysteem, dat zakjes uit bulk verenkelt en met een vaste output van 1 per seconde gericht weglegt. Volgens de fabrikant is de Pouchfeeder een gebruiksvriendelijk en compact systeem, waarbij de gebruiker er alleen voor hoeft te zorgen dat de centrale bunker voorzien blijft van zakjes.

 

Het systeem voert vanuit de centrale voorraadbunker de zakjes toe aan een trilvuller. Deze maakt een voorsortering in de aanvoer en voorziet een servo geregelde rollenbaan van een stroom zakjes. De transportbaan zorgt met zijn onafhankelijk aan te sturen rollenbaan secties voor een gelijke onderlinge afstand tussen de zakjes. Vandaar belanden de zakjes in de collatingconveyor: ��n zakje in elk van de 30 bakjes. De collatingconveyor vormt de buffer, waarin voor een halve minuut aan zakjes kunnen worden opgeslagen, om onregelmatigheden in de aanvoer dan wel afvoer op te kunnen vangen.

Aan het einde van de conveyor staat een snelle servo gestuurde en dus direct aangedreven pick en place unit klaar om met een zuignap een zakje op te pakken en weg te leggen. De Pouchfeeder garandeert volgens Radine een constante verwerking van ��n zakje per seconde, weggelegd op een volledig definieerbare plaats. De gebruiker kan optioneel zelfs keuzes maken als welke zijde van het zakje naar boven gericht moet zijn en of het zakje verlijmt moet worden op het eindproduct. Dat alles gerealiseerd als compact systeem met een breedte van 180 cm en een lengte van 260 cm.

www.radine.nl

 

 

Reacties

Reactie toevoegen