Winnaars AWA Sleeve Labeling Awards 2020

Winnaars AWA Sleeve Labeling Awards 2020

De deelnames voor de AWA International Sleeve Label Awards 2020 waren voor de covid-10 pandemie ingezonden en door een jury beoordeeld, maar de bekendmaking werd uitgesteld. Uiteindelijk zijn de winnaars onlangs tijdens de AWA Virtual International Sleeve Label Conference en Exhibition 2020 bekendgemaakt.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Toepassingen van warmtekrimp sleeves labeling domineerden een groot aantal van de inzendingen, wat een weerspiegeling is van de huidige populariteit van de technologie in de verpakkingsmarkt. Juryleden Seamus Lafferty, president Accraply, Rolf Montag, product manager narrow web bij Siegwerk en AWA’s vice-president William Llewellyn combineerden hun industrie-kennis om de winnaars te selecteren. Sleeve-toepassingen 'die niet alleen technologische perfectie en uitzonderlijk design lieten zien, maar ook het gebruik van de huidige toonaangevende printverbetering', verklaart organisator AWA Alexander Watson Associates.

AWA “Best in Show”

McDowell Label, Texas, was niet alleen winnaar in de Heat-shrink TD Sleeve categorie, maar ook “Best in Show” voor hun labels op de verpakkingen voor Cellucors limited edition C4 Dynasty pre-workout energie supplement. Met een complex, maar herkenbaar merkontwerp en uitmuntende productie, bevatte de sleeve tien kleuren, combinatiecoatings, en twee soorten holografische foiling.

AWA "Best in Show": etiketten voor Cellucors limited edition C4 Dynasty energy supplement.

Milieubijdrage Award

Sleever International is erkend met een sleeve label award voor een Environmental Contribution to Sustainable Packaging. Het is de eerste commerciële applicatie voor hun LDPET food-grade sleeve folies, toegepast op PET-flessen van San Pellegrino Essenza waters. De transparantie en bedrukbaarheid van de folies zijn gekoppeld aan de compabiliteit met het PET-recyclingproces en de mogelijkheid voor het creëren van  - door internationale recyclingorganisaties goedgekeurde - rPET geschikt voor voedingsmiddelen. De jury vonden dit ‘een waardige stap voorwaarts in de milieu-capaciteiten van sleeve labeling.’

AWA Sleeve Label Award voor Sleever Int. voor hun LDPET food-grade sleeve folies toegepast op PET-flessen van San Pellegrino Essenza.

Certificaten van Verdienste

De jury kende ook twee Certificaten van Verdienste toe in de categorie Heat-shrink TD Sleeve. Het Poolse Masterpress verdiende hun certificaat voor hybride-bedrukte Formule One Racing 'Grand Prix Limited Edition' etiketten op de Stock Prestige Vodka fles. De fles heeft heel toepasselijk een zacht aanvoelend, rubberband effect.  

AWA Certificaat van Verdienste, categorie Heat-shrink TD Sleeve, voor het Poolse Masterpress voor hun hybride-bedrukte etiketten op de Stock Prestige Vodka-fles.

De tweede onderneming die het Certificaat van Verdienste in ontvangst mocht nemen was Fast Track Packaging in Guelph, Canada. De Heat-shrink TD Sleeves op blikjes van Impériale Choco Noisette stout bieden slim en kosteneffectief een premium, tactiele metallic afwerking zonder metallic inkten.

AWA Certificaat van Verdienste, categorie Heat-shrink TD Sleeve, voor het Canadese Fast Track Packaging voor hun sleeves op blikjes van Impériale Choco Noisette stout.

www.awa-bv.com

Artikel delen