Voedselverspilling: het kost wat

​Verspilling van voedsel, of het nu thuis is of in de horecakeuken, het kost veel. Niet alleen de kosten van het ingekochte voedsel, ook de verpakking is voor niets geproduceerd en gebruikt. De energie die is aangewend om productie en verpakking te maken en te transporteren is bovendien verspild. Verpakking en weggegooid voedsel zijn afval geworden en dat heeft eveneens een milieu-impact.

Als ergens geldt ‘voorkomen is beter …’, dan is het wel hier. Tijdens het Food Waste Congres, op 4 oktober in Bussum, komen alle aspecten aan bod. Sprekers uit de wereld van food, horeca en verpakken, maar ook politicus Tjeerd de Groot van D66 geven hun visie op deze problematiek. In paneldiscussies zijn grote bedrijven als FrieslandCampina, Arla en AH vertegenwoordigd, evenals kleinere initiatieven, zoals InStock, Kromkommer en NoFoodWasted. Ook vanuit de wetenschap zijn er sprekers.

Inschrijven: http://foodwastecongres.nl/inschrijfformulier-food-waste-congres

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws