Unilever-fles 15% lichter door injectie van gasbellen

Unilever reduceert met een nieuwe injectietechnologie de hoeveelheid kunststof voor haar Dove Body Wash flessen. De zogenoemde MuCell technologie voor extrusieblazen zorgt voor een reductie van minimaal 15% en is ontwikkeld in samenwerking met flessenproducent Alpla en MuCell Extrusion. De techniek is gebaseerd op gasinjectie die kleine gasbellen in de middelste laag van de fles spuit en daarmee de dichtheid van de fles en de hoeveelheid kunststof vermindert.

Unilever test de technologie eerst uit op haar Dove Body Wash flessen, waarna het bedrijf het  uitrolt naar andere producten van Unilever. In 2013 zijn er in Europa 33 miljoen flessen van Dove Body Wash verkocht. Een overstap op de nieuwe flessen betekent ongeveer een besparing van 275 ton kunststof per jaar. Een volledige uitrol naar alle Unilever-producten en -verpakkingen kan zelfs een besparing van 27.000 ton kunststof opleveren.

De technologie komt vanaf 2015 vrij beschikbaar op de markt.

www.unilever.com / www.alpla.com / www.zotefoams.com / www.mucellextrusion.com

 

MuCell Extrusie LLC heeft een exclusieve licentie voor gebruik van MuCell in microcellulair schuimen van extrusieproducten. MuCell is een geregistreerd handelsmerk van Trexel Inc.

Reacties

Reactie toevoegen