Syntegon-machine vormt bakjes uit papier

Machinebouwer Syntegon, voorheen Bosch Packaging Technology, presenteert vanaf 13 mei een virtuele vakbeurs. Hierin zal ze speciale aandacht vestigen de nieuwste machines voor de farmaceutische en voedingsindustrie. Zo onthult het bedrijf haar nieuwe TPU-papiervorm-, vul- en sluitmachine voor papieren verpakkingen.

De TPU-machine biedt een papieren alternatief voor het in plastic verpakt voedsel, hygiëneproducten en cosmetica. In combinatie met het speciale FibreForm-papier van papierfabrikant BillerudKorsnäs, vormt de machine papieren bakjes die opvallen in de schappen en na gebruik bij het oud papier kunnen worden gegooid.
‘Deze machine werd tijdens de vorige interpack al aangekondigd en is inmiddels uit de ontwikkelingsfase’, vertelt Hein van Reek van BillerudKorsnäs. ‘Diverse brandowners hebben zich hiervoor ingetekend en ik verwacht dat eind dit jaar de eerste verpakkingen op de markt komen.’

Retrofitsets voor papier

Syntegon biedt haar klanten retrofitsets aan zodat ze hun bestaande dieptreksystemen kunnen aan passen voor de papieren bakjes. Een innovatie op dit gebied is de 'paper-on-form'-retrofitset voor horizontale machines die kunnen worden gebruikt voor het verwerken van cold- en hotseal barrièrepapieren. De set bestaat uit een flow-wrap vormeenheid en speciaal voor het verpakkingspapier ontworpen sealbekken. De set wordt al gebruikt op systemen bij enkele chocoladefabrikanten die hun producten in papier verpakken.

Transparant papier

Daarnaast werkt Syntegon samen met partners aan andere innovatieve verpakkingsmogelijkheden. Zo kunnen bijvoorbeeld plastic bakjes voor koekjes of zakken met vensters worden vervangen door papieroplossingen bestaande uit transparant papier of op vezels gebaseerde verpakkingen.

www.syntegon.com

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws