Samsung verpakt televisies in duurzaam karton

Samsung verpakt televisies in duurzaam karton

Samsung verpakt sinds kort alle lifestyletelevisies in duurzaam golfkarton. De dozen vallen op door het ludieke verpakkingsdesign op beide zijkanten. Samsung doet dat bewust: het wil klanten stimuleren de dozen een tweede leven te geven. Bijvoorbeeld als hok voor een huisdier. Of als opbergtafel.

Samsung verpakt televisies in duurzaam karton 

Samsung stimuleert creatief hergebruik

Het recyclen van deze golfkartonnen verpakkingen is eenvoudiger. Bovendien stimuleert de marktleider in lifestyletelevisies er het creatief hergebruik van verpakkingsmateriaal mee. Samsung plaatst daarom bewust voorbeelden van gebruiksvoorwerpen op de verpakkingen. Mensen hebben vaak opbergmeubels, tijdschriftrekken en kattenmanden naast hun tv staan. Met dit karton kunnen ze die nu zelf maken. In de duurzame verpakkingen vinden klanten een QR-code. Daarmee is een handleiding te downloaden voor het in elkaar zetten van de ontwerpen. Via de stippellijnen kunnen ze de dozen makkelijk uitsnijden en de onderdelen monteren.

Duurzame lifestyle

‘Steeds meer consumenten vinden duurzaamheid belangrijk’, zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV en AV bij Samsung Nederland. ‘Ook wij geven hoge prioriteit aan het milieu. Door onze lifestyletelevisies milieuvriendelijk en creatief te verpakken, combineren we een duurzame lifestyle van mensen met een leuke activiteit.’ Het bedrijf won de CES 2020 Innovation Awards voor dit ecologische verpakkingsconcept.

Artikel delen