Salaristips voor verpakkingskundigen VNV

De Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) organiseerde op 3 april tijdens de Empack in Den Bosch een Meet & Greet. Doel van de bijeenkomst was om nieuwe leden kennis te laten maken met de beroepsvereniging. Daarnaast was er een presentatie met tips voor het zoeken naar een nieuwe baan.

‘Stel een ondergrens voor jezelf op als je de salarisonderhandelingen ingaat’, adviseerde VNV-er Marion Richter. ‘En ga niet alleen online zoeken naar vacatures, maar stel een persoonlijke wensenlijst op voor een nieuwe baan en zoek vervolgens bedrijven en contactpersonen daarbij. Netwerken is belangrijker dan ooit.’

Zij werd op het podium geïnterviewd door VNV-voorzitter Rijk van Korlaar. De voorzitter gaf ook uitleg over het nieuwe ‘buddy systeem’ dat de VNV heeft opgezet om nieuwe leden op weg te helpen binnen de vereniging. Studenten van de Haagse Hogeschool, HAS en HVA bezochten de Meet & Greet, samen met diverse ervaren verpakkingskundigen die zich hebben opgegeven als buddy.

De VNV heeft zo’n 270 leden die werkzaam zijn bij verpakking producerende- en de verpakkende industrie. De beroepsvereniging organiseert regelmatig bedrijfsbezoeken, het SuperFast evenement in Eindhoven tijdens de Dutch Designweek en een jaarlijkse studietrip naar het buitenland.

www.verpakkingskundigen.nl

Reacties

Reactie toevoegen