Rovema's HMI ondersteunt operator optimaal

Machinefabrikant Rovema, die dit jaar 60 jaar bestaat, demonstreert op Interpack 2017 in Düsseldorf haar krachtige BV-serie verticale vvs-machines die zijn uitgerust met het nieuwe Rovema HMI bedieningspaneel.

Het nieuwe dashboard ondersteunt de operator tijdens de productie optimaal. Duidelijke grafische weergaven laten real-time in één oogopslag data zien over bijvoorbeeld de status van de invoercapaciteit, het transport van het verpakkingsmateriaal en de output van de productie.
Helder geïllustreerde instructies geven de operator stap-voor-stap begeleiding bij de belangrijkste instellingen ten behoeve van bijvoorbeeld de verpakkingsfilm of de te verpakken producten. In het geval dat er een storing optreedt, ziet de operator direct wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn, inclusief een grafische weergave om de fout direct te lokaliseren.

Verder presenteert Rovema tijdens de Interpack 2017 de door haar ontwikkelde SBS blokzak  verpakkingsmachine met een nieuw compact systeem voor het stofvrij en hygiënisch verpakken van meel. De drie verpakkingslijnen die gedemonstreerd worden voorzien in de verpakkingsbehoefte voor gedroogd fruit en noten, babyvoeding en zoetwaren.

Met de verpakkingslijn voor gedroogd fruit wordt een uniform verpakkingsconcept gedemonstreerd met alle componenten. Van de verticale Vorm-, Vul en Sluit machine en picker unit met geïntegreerde met doosopzetter. Wijzigingen in de pakschemas kunnen direct bij in het display van de VFFS machine worden ingegeven, zonder de noodzaak van programmeerkennis.

De bag-in-box lijn voor babyvoeding of bakmixen en granen is uitgevoerd met een geoptimaliseerde veilige aanvoer waarmee zelfs diverse kwaliteiten vouwdozen kunnen worden verwerkt. De VFFS  machine voert tevens een gasanalyse uit. Het besturingssysteem van de machine controleert de hoeveelheid gas dat benodigd is voor de optimale bescherming van het product.

Interpack 2017 (Hal 15, B25)

www.rovema.nl

 

 

Reacties

Reactie toevoegen