360BOX

Plastic bekers inzamelen met 360BOX

Met de 360BOX van Bordex Packaging kan de horeca de keten sluiten. Ingezamelde plastic bekers gaan naar FestivalCup.nl. Die recyclet de bekers in granulaat. Bordex maakt daar weer nieuwe PET-bekers van.

De Horeca krijgt vanaf 1 juni groen licht om weer beperkt gasten te ontvangen. De uitdaging is om klanten een comfortabel en veilig gevoel te geven. Veel ondernemers kiezen nu voor plastic bekers. Die geven het gevoel van veiligheid en hygiëne. Om deze PET-bekers in te zamelen en te recyclen introduceert Bordex Packaging een afvaldoos. Het betreft de 360BOX. Een kartonnen doos waarin de klant zijn lege plastic beker in kan doen.

Instructies voor inzamelen

‘Deze afvaldoos bevat duidelijke instructies. Ze nemen de klant direct mee in het proces van recyclen’, vertelt marketing manager Wim Hassink. 'De klant drinkt, geniet en recyclet. De doos bevat losse PET-verzamelzakken. Hierdoor zijn de 360-boxen vaker te gebruiken. Het is wel belangrijk dat er geen ander afval bijkomt. Er mogen geen blikjes of kartonnen bekers in. Anders gaan de zakken alsnog naar de vuilverbranding. Dat is zonde. Zijn de zakken eenmaal gevuld, dan kun je eenvoudig een afhaling inplannen op FestivalCup.nl. Zij halen het plastic afval snel op.’ 

Plastic recycling

Plastic bekers inzamelen met 360BOXHet ingezamelde PET plastic is de start van onze recycling route. Het plastic wordt centraal verzameld in Apeldoorn. De inzamelaar baalt het plastic. Daarna levert hij het af bij de PET-verwerker. Die verwijdert de dopjes en etiketten en reinigt het materiaal. Vervolgens snijden ze het in kleine snippers. Die snippers verwerken ze tot kunststof korrels. De korrels gaan vervolgens naar de bekerfabriek. Die maakt er weer nieuwe PET360 bierbekers. ‘De meest milieuvriendelijke verwerking van PET afval. Geen afval, 100% circulair’, aldus Wim Hassink.
De PET360 bekers van Bordex zijn circulaire drinkbekers. Ze zijn geproduceerd uit 100% gerecycled PET. Er wordt geen enkele korrel nieuw PET aan toegevoegd. De grondstof verliest niet z’n waarde. Het gesloten systeem maakt van de gerecyclde grondstof weer nieuwe bekers. Een gesloten keten met nul procent afval.

www.festivalcup.nl  / www.bordexpackaging.nl

 

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws