NVC ziet grote impact coronavirus

NVC ziet grote impact coronavirus

NVC-directeur Michaël Nieuwsteeg ondervond de gevolgen van de coronacrisis aan den lijve in Wenen, waar hij voorzitter was van Packaging and Converting Executive Forum 2020.

‘We moesten improviseren doordat sommige  bezoekers niet aanwezig konden zijn. Op dat moment kwam de technologie van ons NVC e-learning van pas en hebben we via Gouda een livestream gemaakt zodat een grote groep het congres online kon volgen.

Blijvend effect e-commerce

Met een aantal aanwezigen uit de verpakkingswereld besprak Nieuwsteeg ook gevolgen van de coronacrisis. ‘E-commerce gaat als een dolle. Thuisbezorging krijgt een extra boost en het effect zal blijvend zijn. Veel mensen gaan kennismaken met thuisbezorging en zullen online blijven bestellen. Het gaat nog lang duren voor het virus is verdwenen. Het is even besmettelkijk als mazelen en de impact is 2 – 3 keer zo groot als bij griep.  Een aantal mensen zal angstig blijven en niet graag in een drukke winkel in met anderen in schappen en bakken graaien en nog een tijd online blijven bestellen. In essentie moet 70-80% van de bevolking in aanraking zijn geweest met het virus om de transmissie onder de 1 te krijgen. Je moet dus een integraalberekening maken om te zien hoeveel tijd daarvoor nodig is. Het tegenstrijdige  is dat we de maatregelen nemen die de verspreiding vertragen, waardoor het langer duurt. Maar dat is nodig om pieken te voorkomen.’

Single-use

De toeleveranciers voor de webretail kunnen dus een goede orderbezetting verwachten, maar ook de single-use markt.  ‘Starbucks en andere bedrijven gaan over op herbruikbare bekers maar dat zal snel worden teruggedraaid. Voor gesteriliseerde single-use verpakkingen zullen een boost krijgen. Het zal moeilijk worden single-use producten in de ban te doen’, aldus Nieuwesteeg.

Lees ook: https://www.plasticstoday.com/medical/who-knew-reusable-coffee-cup-age-c...

Houdbaar

Het concept vers kan volgens Nieuwsteeg ook onder druk te komen staan. ‘Mensen willen geen vreemde handen aan hun product. Voorverpakt vers kan wel. Smoothies en andere gezondheidsdrankjes die de weerstand verhogen zullen een boost krijgen en gepasteuriseerde producten ook. Die hebben ook nog als voordeel dat de houdbaarheid lang is.’

E-learning

Dat e-learning de toekomst heeft, wisten ze bij het NVC al, maar deze week kwam de ervaring hiermee extra goed van pas. ‘We hebben de klassikale lessen voor de opleiding OVK online gedaan woensdag.’ Dezelfde dag werd via het NVC het congres in Wenen live beschikbaar gemaakt voor 65 gedelegeerden die niet aanwezig konden zijn en verzorgde het NVC de gebruikelijke online les van de opleiding verpakkingsdruk. ‘Het vervult mij met trots dat we dat met ons team in Gouda mogelijk maken,’ zegt Nieuwesteeg.

Praat mee!

Het online ledencafé van het NVC besteedt in samenwerking met VerpakkingsManagement op 3 april van 15.00 – 16.00 uur aandacht aan de impact van het coronavirus op de verpakkingssector. Inschrijven kan via onderstaande link.

https://www.nvc.nl/opleidingen/nvc-members-discuss-packaging-information...

 

 

 

 

 

Tags: 
Artikel delen