Mondi gaat mondkapjes-elastiek maken

Verpakkingsproducent Mondi past haar Duitse productielijn aan om de broodnodige mondkapjes tegen het coronavirus te gaan maken. Het betreft een ​​productielijn in de fabriek in Gronau die wordt omgebouwd om de zachte, elastische banden van de mondkapjes te produceren.

De fabriek van Mondi in Gronau, Duitsland, richt zich doorgaans op het maken van materialen die worden gebruikt in hygiëneproducten zoals babyluiers, incontinentiekussens voor volwassenen en verzorgingsartikelen voor vrouwen. De fabriek kon echter snel één van haar productielijnen aanpassen om een ​​drielaagse, gelamineerde elastische band te produceren die een rekbare plastic film bindt tussen lagen zacht, non-woven materiaal. De banden, die Mondi op een haspel aan de mondkapjesproducent levert, worden vervolgens gesneden en aan elke kant van een masker bevestigd. Dit elastische materiaal vervangt een rubberen band die het masker tegen het gezicht houdt, waardoor de werksnelheid van de machines toeneemt.

Miljard

‘Mondi Gronau werkt aan het leveren van bandmateriaal voor meer dan een miljard mondkapjes’, vertelt Michael Trinkaus, directeur R&D van Mondi's divisie Personal Care Components. ‘Omdat er steeds meer vraag is naar dergelijke soorten gezichtsmaskers, bouwen we onze capaciteit op om aan deze vraag te voldoen. Door deze zachte elastische band te produceren, kunnen we volume produceren om aan de groeiende vraag te voldoen.’

www.mondigroup.com

Reacties

Reactie toevoegen