Live verpakkingstesten op Empack

Live verpakkingstesten op Empack

De verpakkingsbeurs Empack en Sebert Trillingstechniek gaan samenwerken voor de aanstaande editie van de verpakkingsbeurs op 10, 11 en 12 april in Jaarbeurs Utrecht.

Sebert Trillingstechniek gaat live verpakkingstesten demonstreren op de Creative Corner van Empack 2018 in Jaarbeurs Utrecht. Het bedrijf neemt een Repeated Rotational droptester mee waar tijdens elke beursdag kleine pakketjes in vallen. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in export, krijgen de mogelijkheid om te zien wat zo’n verpakking allemaal moet doorstaan tijdens zijn reis naar het buitenland.

‘Tot op heden voert men een vrachtwagen-simulatietest uit met een eenrichting shaker. De verwachting is dat er binnen nu en vijf jaar getest gaat worden met de 6 DOF shaker techniek. Dit is een unieke techniek die nog vrij onbekend is in testland. Bezoekers kunnen dit ervaren op Empack’, stelt Michelle van Helvoirt, marketing event manager bij Artexis Easyfairs.

Het Stedelijk Museum Amsterdam stelt haar transportkisten voor schilderijen beschikbaar. Met een G-meting worden de versnellingswaarden van de vallende transportkisten gepresenteerd. Men denkt dat een versnelling tot 100G veel is, maar dit valt in de praktijk mee. Om die reden kan de bezoeker zelf ervaren wat de verschillen tussen bepaalde G-waarden zijn door bijvoorbeeld met een rubber hamer en daarna met een stalen hamer te slaan. Hierdoor wordt inzichtelijk wat die verschillen zijn.

www.empack.nl

Artikel delen