Inspectiesysteem van Ishida voor theeproducent Herbapac

Inspectiesysteem checkt 75 kg thee per uur

Ishida heeft een röntgeninspectiesysteem geleverd aan theeproducent Herbapac in Straatsburg. Het betreft het Ishida IX x-ray systeem dat bulkthee inspecteert met een snelheid van 25 tot 75 kg per uur, waarna het wordt verpakt in dozen of zakken.

Herbapac levert retailers, delicatessenzaken, cafés, restaurants, hotels en andere bedrijven over de hele wereld luxe theesoorten van hoge kwaliteit. Het Ishida IX röntgeninspectiesysteem controleert deze thee nu op vreemde voorwerpen. Aan het begin van elke productierun wordt de machine ingesteld door kalibratieteststukken van metaal, rubber en glas door het systeem te halen. Eventuele vreemde voorwerpen worden vervolgens gedetecteerd door de dichtheid van het geïnspecteerde product te meten. Een röntgenstraal wordt geprojecteerd op een lijnsensor. Terwijl het product door de röntgenbundel gaat, bereikt alleen de resterende energie de sensor. Door het verschil in het absorptieniveau van de röntgenenergie tussen het product en een vreemd lichaam te meten, kan het vreemde lichaam worden gedetecteerd.

Gepatenteerd

Alle röntgeninspectiesystemen van Ishida bevatten de gepatenteerde intelligente GA (Genetic Algorithm) -technologie van het bedrijf. Door beeldgegevens over meerdere generaties te analyseren, bereikt de machine een extreem hoge mate van precisie. Omdat de aangetroffen verontreinigingen over het algemeen vergelijkbaar zijn - de thee wordt met de hand geplukt, met kleine steentjes die 90% van de verontreinigingen vertegenwoordigen - kan de inspectie worden geoptimaliseerd met behulp van de GA-technologie om de detectie van deze veelvoorkomende vreemde lichamen te maximaliseren.

Investering

‘We zijn van plan om over een periode van twee jaar ongeveer 1,6 miljoen euro te investeren’, vertelt Fanny Husselstein van Herbapac. ‘Onder meer voor een derde geautomatiseerde lijn voor zakjes van 2 g. Dankzij het nieuwe x-ray inspectiesysteem kunnen we de verpakkingssnelheid verhogen van 160 naar 240 sachets per minuut.’

www.ishidaeurope.nl/eu/nl/

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws