Innovaties ABI op Empack/Automation 2017

Tijdens de Automation 2017 presenteert ABI het ABIflexx robotprogramma. Deze robotos kunnen wereldwijd worden toegepast om de perfecte verpakkings- en andere pick & place lijnen te realiseren in de voedselindustrie, maar bijvoorbeeld ook in de solar-industrie.

ABIflexx robot op Empack/Automation 2017

ABI heeft niet stil gestaan. Tijdens de Empack 2017 presenteerde ABI de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van aandrijf- en besturingstechniek en robotica. Met het ABIflexx Delta robot programma kunnen zeer veel verschillende (handling)robotsystemen worden samengesteld. Deze modulair opgebouwde delta robots zijn in diverse afbouwvormen leverbaar en ontworpen om te voldoen aan de geldende FDA en EHEDG richtlijnen. Naast het standaard ABIflexx systeem heeft ABI ook de ABIflexx Wide Delta robot. Een zeer compacte robot die, zeker in serieverband, een grote besparing van footprint op de fabrieksvloer realiseert.

Want niet alleen snelheid en hygiëne zijn van groot belang in de verpakkingsindustrie. Compact kunnen werken is een steeds belangrijker uitgangspunt. Daarom heeft de ABIflexx Wide Delta een geheel nieuwe, gepatenteerde opbouw. Zo wordt een ovaal werkgebied gecreëerd waardoor de Wide Delta Robot producten op de toe- en afvoerbanden tot een breedte van 1580mm kan bereiken. De robot heeft twee assen recht tegenover elkaar, met een derde as er haaks op. Dat maakt de Wide-delta zeer geschikt om een dubbele robotcombinatie te maken in de ruimte van één reguliere delta robot. 4 Wide Delta Robots achter elkaar bijvoorbeeld, nemen 50% minder plaats in dan 4 reguliere delta Robots. De ABIflexx Wide Delta is ideaal voor het gelijktijdig beladen van consumenten- en bulkverpakkingen en is zeer geschikt voor bijvoorbeeld food of farma omgevingen.

ABI. Managing Motion

Meer informatie >>>

Reacties

Reactie toevoegen