Innovatief etiket tegen namaak

De Zwitserse inktproducent SICPA en het Belgische REYNDERS Label Printing bundelen hun krachten om fraude en namaak tegen te gaan. Samen brengen ze hun nieuwste vinding op de Europese markt: QUAZAR. Met dit innovatieve etiket kan snel de authenticiteit van producten worden gevalideerd.

Innovatief etiket tegen namaak

 

Oók forensische functies op etiket

QUAZAR kan worden gebruikt voor het authenticeren van farmaceutische producten, elektronische en automotive componenten, kleding, voedsel en sterke drank, en andere high-endconsumentenproducten. Het innovatieve etiket kan worden voorzien van tamper-evidence en veilige 2D-codes, maar ook geheime en forensische beveiligingsfuncties bevatten. QUAZAR is te integreren in uiteenlopende verpakkingssubstraten.

Etiket inzetten in gezondheidszorg

SICPA, gespecialiseerd in security ink technology, en REYNDERS Label Printing, specialist op het gebied van labelprinten, bundelen hun expertises in een tijd waarin namaak en fraude een grote vlucht nemen. ‘Snelle en betrouwbare authenticatie van producten is essentieel om inkomsten, reputaties en het consumentenvertrouwen te behouden,’ aldus Jean-Yves Ray, group marketing director van SICPA. Marc Reynders, CEO van REYNDERS, voegt toe:  ‘Op dit moment zien we een toenemende behoefte aan een snelle en eenvoudige identificatie van echte producten in de gezondheidszorg en farmaceutische sector, als gevolg van meer namaak. Met QUAZAR kunnen we daar op inspelen.’ Reynders ziet de exclusieve samenwerking met SICPA bovendien als de volgende stap in de ambitie om het productportfolio te versterken en te diversifiëren.

 

Reacties

Reactie toevoegen