Hooghoudt kruidenbitters in nieuwe fles

Owens-Illinois (O-I), producent van glasverpakkingen, is benaderd door Hooghoudt om een authentieke, moderne fles voor de kruidenbitters te realiseren. De wens van de Nederlandse familiedistilleerderij is om met de herpositionering en de nieuwe glasverpakking een authentiek en modern imago over te brengen naar zowel bestaande als nieuwe klanten.

Een designbureau ontwierp de nieuwe fles, met nog enkele elementen van de oude glasverpakking, zoals de groene kleur, de grepen aan de zijkant en de “schouders”. O-I stemde vervolgens het ontwerp af, zodat het technisch uitvoerbaar werd. Het originele ontwerp bevatte geen verzonken etiketvlak. Om dit te realiseren en het etiketvlak esthetisch te laten overeenstemmen, werd de hoogte van de fles aangepast.

Patrick Waegemakers, Segment Manager Beer, Spirits en Wine Packaging voor O-I Benelux: ‘We hebben verschillende wijzigingen aangebracht in het concept. De fles is versmald om deze effectief een inhoud van 1 liter te geven. Op één kant van de fles staat in debossing, waarbij een patroon in de fles is “geduwd”, de handtekening van Hero Jan Hooghoudt. Aan de andere kant, op het steunvlak, staat op de “schouder” het logo. Om stootvlakken te vermijden, hebben we de onderkant een bredere diameter dan de bovenkant gegeven. Hierdoor raken de logo’s elkaar niet bij het transport en het afvullen.’

www.o-i.com

 

Reacties

I am in agreement with pretty much everything that you mentioned entirely! Excellent website document!

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws