Gouden Noot winnaar HAK spreekt op Nationale Verpakkingsconferentie

Duurzaam innoveren is een van de thema's op de Nationale Verpakkingsconferentie. Gouden Noot winnaar HAK opent daarom de Nationale Verpakkingsconferentie en vertelt hoe People, Profit en Planet zijn meegenomen in het ontwerp voor de bekroonde 1-2-open sluiting. Schrijf u hier in.

Uit het Gouden Noot juryrapport:

Deze innovatie betekent een drastische verbetering van het gebruiksgemak bij het openen van potten. Dit gaat ons leven als consument veranderen! Verder is het toepassen van de vinding in de keten uitstekend doordacht; zo is zelfs de bodem van de glazen pot veranderd om de stapelbaarheid intact te houden. De productie van het deksel is ook innovatief; de twee delen worden uit één blenk gemaakt met een minimaal verlies van materiaal. De innovatie scoort uitstekend op alle drie de duurzaamheidskenmerken. De pot is makkelijk te openen en het product is zichtbaar (People). Lang(er) houdbare conserven helpen bij het tegengaan van voedselverlies.

De gebruikte materialen zijn recyclebaar en worden ook gerecycled (Planet). Retailers, levensmiddelenfabrikanten, verpakkingsleveranciers en recyclers mogen allen rekenen op voldoende rendement (Profit). Het woord “potdicht” kan nu inderdaad geschrapt worden uit het Nederlandse woordenboek.

Reacties

Reactie toevoegen