Gouden Noot voor ACU-DropII

De Gouden Noot 2018 is gewonnen door Ontwerpbureau Verhoeven en Eurotrol met ACU-DropII. Het is een gepatenteerde verpakking die vorig jaar al een NL Packaging Award in de wacht sleepte in  de categorie Innovatie Verpakkingen & Materialen. De jury noemt het een revolutie in kwaliteitscontrole in de markt voor In Vitro Diagnostics. Doordat de verpakking twee kamers bevat, blijven stoffen gescheiden. Op het moment van gebruik hoeft alleen een knop te worden ingedrukt om de stoffen te laten samenkomen en te mixen met een geïntegreerde, statische roerstaaf.

De Zilveren Noot ging naar Combo Excelsior, ingezonden door Schoeller Allibert,  een container met gelaste wanden die een glad, hygiënisch ontwerp bieden in combinatie met interne stalen versterking waardoor de  sterkte-volumeverhouding hoog is.

Het vouwen van de zijwanden gaat niet-sequentieel, met zwevende scharnieren.  Ergonomische zijwandvergrendelingen en een zelfvergrendelende deksel zorgen voor een eenvoudige en veilige bediening waardoor het risico van schade aan het product of de operator wordt beperkt.

Brons was er voor de Arcwise verpakking van Brohl Wellpappe. Het is een gepatenteerde, alternatieve manier om golfkarton te produceren. Het resultaat is een vel golfkarton dat eenvoudig is te vouwen op een manier die zelfs ronde vormen mogelijk maakt.

De feestelijke uitreiking vond plaats in de ADAM Toren in Amsterdam.

www.nvc.nl

Reacties

Reactie toevoegen