Envases neemt Huber Packaging Group over

Envases neemt Huber Packaging Group over

Het Deense bedrijf Envases Europe wil de Duitse Huber Packaging Group overnemen en heeft toestemming gevraagd aan de Autoriteit Consument en Markt.  Het Deense bedrijf is onderdeel van de Envases Universales Group, een bedrijf dat wereldwijd consumentenverpakkingen produceert. Envases is in Nederland actief vanuit een vestiging in het Brabantse Halsteren.

Envases en Huber: metalen verpakkingen

Het bedrijf produceert metalen verpakkingen voor food, verf en chemicaliën. Ook de Huber Packaging Group, gevestigd in Öhringen, Duitsland, produceert metalen en kunststof verpakkingen. Het gaat om industriële verpakkingen, maar ook de bekende 5-liter biervaatjes met geïntegreerde tapkraan. In Zwitserland produceert de groep geblazen kunststofverpakkingen.

Envases Europe A / S heeft 1.100 mensen in dienst in Europa in productiefaciliteiten in Denemarken, Zweden en Nederland, en levert aan klanten in meer dan 30 landen. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in  Duitsland, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk en Hongarije De HUBER Group heeft een trackrecord in de productie van verpakkingen die bijna 150 jaar teruggaat.

Envases Nederland

In 2019 verkochten private equity-firma Gilde Equity management (GEM) en het lokale management 100% van de aandelen in Envases Halsteren B.V. aan Envases Universales de Mexico via haar Europese dochteronderneming Glud & Marstrand AS.

Envases neemt Huber over

Artikel delen