EFI doet etikettenprinters over aan Xeikon

Bij de presentatie van teleurstellende cijfers laat EFI weten zich te richten op de meest kansrijke segmenten voor groei: textiel en verpakkingen. De etikettenprinters gaan uit het portfolio. Xeikon gaat die voortaan verkopen en ook de bestaande klanten voorzien van onderhoud, ondersteuning en materialen.

Over de eerste negen maanden van dit jaar daalden zowel de omzet als de winst bij EFI, waarbij overigens nog steeds gezonde positieve marges werden gehaald. ‘Teleurstellend’, aldus ceo Guy Gecht. ‘Om de groei weer te versnellen, gaan we ons talent en budget inzetten waar onze beste kansen liggen, in textiel en verpakkingen.’ Gecht zei verder dat etikettendruk in vergelijking tot deze twee markten kleiner en competitiever is, ‘omdat het de eenvoudigste toepassing is voor inkjet’.

Nozomi-printer

Ondertussen ziet EFI de interesse voor zijn Nozomi-printer voor het op hoge snelheid printen op golfkarton toenemen. De eerste productiemachine draaide in oktober een miljoen vierkante meter weg en de vier machines die dit jaar geproduceerd zijn, zijn allemaal verkocht aan klanten die vooralsnog anoniem willen blijven. ‘Zoals gepland produceren we eind dit jaar twee machines per maand en we hebben er vertrouwen in dat we er volgend jaar 24 kunnen maken. Dat moet in 2018 zo’n zestig miljoen dollar aan inkomsten uit de verkoop van printers en inkt opleveren.’

EFI stapt niet volledig uit de etikettenmarkt, het bedrijf blijft de aansturing ervan en de inkt ervoor leveren.

www.labelsandlabeling.com/news/latest/efi-divest-label-printing-interests

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws

woensdag 8 april 2015
vrijdag 4 november 2011