Duurzame oplossingen van Rovema

Rovema had voor de Interpack 2020 een deel van haar uitgebreide productassortiment willen tonen. De nadruk zou dit keer liggen op machines die voor zijn bereid op toekomstige ontwikkelingen. Voorbeelden van duurzaam verpakken en flexibiliteit van Rovema-machines zouden worden getoond. Het bedrijf biedt de informatie nu online aan.

Rovema had voor Interpack 2020 een uitgebreide brochure samengesteld. ‘Deze is qua informatievoorziening uiteraard nog wel actueel en bieden we u graag aan’, meldt het bedrijf. ‘Hierin vindt u informatie over de verschillende Rovema-verpakkingsoplossingen, zodat u kennis kunt maken met de vele mogelijkheden van duurzaam verpakken met behulp van de Rovema-verpakkingsmachines.’
Op de beursstand zouden maar liefst zeven opstellingen worden gedemonstreerd, waaronder twee lijnen met wrap around casepackers met innovatieve productinvoer. De nadruk zou liggen op machines die voor zijn bereid op toekomstige ontwikkelingen. Voorbeelden van duurzame verpakking, flexibiliteit en investeringsbetrouwbaarheid van Rovema-machines wilden we u tonen.

Voorbeelden

De Rovema BVC 310 Liquid is een voorbeeld van de duurzame aanpak bij Rovema. Deze is ontwikkeld voor het verpakken van vloeibare en gepasteuriseerde producten voor de foodindustrie en kan een duurzame hoogwaardige Polyolefinefilm verwerken, evenals een film gemaakt van duurzaam verpakkingsmateriaal van polymelkzuur, inclusief een composteerbare zip.
En om inzicht te verschaffen in de technische mogelijkheden die continue - en intermitterende machines duurzamer maken, wilde Rovema een Sustainability-machine presenteren. Deze machine, die is gebaseerd op een BVC 260 verticale vorm-, vul- en sluitmachine, laat een significante reductie van verpakkingsmateriaal-verbruik zien door smallere sealnaden, kortere afslaglengte en de compressie van poeders door middel van het Rovema vacuüm poeder doseersysteem.
Het weglaten van Teflon op de formaatbuis en de vermindering van de totale energiebehoefte, vooral de sealbekken, zijn eveneens verduurzamingen die zouden worden getoond.

www.rovema.com

Reacties

Reactie toevoegen