Desch lanceert duurzame kunststof potten

Desch lanceert duurzame kunststof potten

Het in Waalwijk gevestigde bedrijf Desch, producent van onder andere potten en perkgoedverpakkingen, heeft onlangs recyclebare kunststof potten geïntroduceerd bestemd voor de tuinbouwsector.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

De potten met de merknamen Recover en D-TectPlus zijn gemaakt van gerecycled plastic en zelf ook weer recyclebaar. De potten zijn door het Duitse keuringsinstelling Cyclos-HTP gecertificeerd. Dit instituut heeft onder andere als doel het classificeren, beoordelen en testen van de herbruikbaarheid van verpakkingen en producten, informeert Desch.

  • De Recover-thermovorm potten worden gemaakt van plastic consumentenafval.
  • De producten van D-TectPlus worden geproduceerd van post-industrieel recyclaat. Dat is plastic afval afkomstig van andere kunststofverwerkende bedrijven.

Desch lanceert duurzame kunststof potten

Desch: NIR-detecteerbaar

Zowel de Recover- als D-TectPlus-potten zijn naar eigen zeggen met een NIR-(Near Infra-Red)scanner te detecteren. Dit apparaat kan verschillende kunststoffen van elkaar onderscheiden en de efficiëntie van sortering en recycling aanzienlijk verbeteren. De potten kunnen zo eenvoudig worden gerecycled tot een nieuw product, claimt de producent.

 

Artikel delen