Crazy About Eggs onderscheidend in categorie

Crazy About Eggs onderscheidend in categorie

Crazy About Eggs is een nieuw merk eieren dat dit najaar op de markt verschijnt. Niet alleen het verpakkingsdesign is onderscheidend, ook de verpakking zelf. 

Crazy About Eggs onderscheidend in categorie

 

De eieren van dit Amsterdamse merk zijn per zes verpakt in een afbreekbaar doosje van aardappelzetmeel. Naast zes biologische eieren bevat het doosje ook een eierlepeltje en een miniflesje azijn. ‘Daarmee kan de consument de eieren heel te houden tijdens het pocheren’, legt Jeroen Janssen, mede-oprichter van Crazy About Eggs uit.

Ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de verpakkingswereld?

Crazy About Eggs: onderscheidende verpakking

Naast een verpakkingsdesign dat opvalt in deze categorie en waarin het verhaal van Crazy About Eggs wordt verteld, onderscheidt het merk zich ook op een andere manier. 'Elke twee weken voegen we een 'eggazine' aan de verpakking toe: een mini-magazine met recepten, spelletjes en informatie over de kippen, hun voer en de boerderijen waar ze wonen. En verder zijn de kippen 24 uur per dag te volgen via livestream EI-topia', aldus Jeroen Janssen. In januari 2021 lanceert Crazy About Eggs dan nog een eigen app.

Transparantie in eierketen

Janssen vindt dat de transparantie in de eierketen beter kan. Met zijn nieuwe merk Crazy About Eggs wil hij daaraan bijdragen. Janssen – voormalig customer experience manager bij Jumbo en directeur klantervaring bij Dollar Shave club en Unilever – werkt samen met eiergroothandelaar De Grote Kamp. De eieren zijn voorlopig alleen in Nederland en Duitsland te koop, maar het bedrijf verwacht volgend jaar uit te breiden naar andere Europese landen.

Reacties

Reactie toevoegen