Bericap’s bier in petfles verkrijgbaar in China

De markt voor bier, afgevuld in Petfles met een kunststof draaidop, groeit gestaag, aldus Bericap. Enkele jaren geleden ontstond dit fenomeen in Duitsland en inmiddels zijn er verschillende landen, voornamelijk in Oost-Europa, die bier in Petfles verkopen.

Bericap, naar eigen zeggen specialist op het gebied van sluitingen, ontwikkelde voor de Europa markt een zuurstof wegvanger, die zuurstof absorbeert bovenin de PET-fles. Dit was volgens de onderneming een belangrijke ontwikkeling, aangezien bier een zuurstofgevoelig product is. 

Bericap introduceerde deze zuurstof wegvanger sluiting, genaamd DouleSeal SuperShorty Crown, voor de Duitse markt. De sluiting is geschikt voor bier bier in PET-fles. Naast Europa is nu de Chinese markt aan de beurt. Het bedrijf Martens Beer in China samen met FEG en Suntory uit Japan en joint venture opgezet en hebben een nieuwe afvullijn voor het type PCO 1881 opgezet. De lijn vult bier in  Bericap's DoubleSeal Supershorty Crown O2 Scavenger flessen af (zie foto). De eerste flessen  zijn al verkrijgbaar in de Chinese markt.

Om bier van goede kwaliteit te verpakking in een petfles, zijn barrière-eigenschappen nodig. Ook is het belangrijk dat sluiting van de fles zuurstof wegnemende eigenschappen heeft, zodat het zuurstof bovenin de fles geabsorbeerd kan worden. Speciaal voor de biersector ontwikkelde Bericap de fles met kroonkurk design, die gelijkenissen vertoont met de traditionele kroonkurk bierfles.

Info: www.bericap.com

Reacties

Reactie toevoegen