Bericap wint duurzaamheid award met siliconenvrije valve

Duurzaamheid award voor siliconenvrije valve

De BericapValve van Bericap heeft in de categorie Recyclable Packaging de Sustainability Award 2020 van Packaging Europe in de wacht gesleept. De onderscheiding – die online werd uitgereikt - erkent en beloont de duurzaamheidsimpact achter de kleine zichtbare verandering in een 100% siliconenvrije klepafsluiter.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

In tegenstelling tot conventionele siliconenkleppen is het product van Bericap gemaakt van TPE en vervuilt het naar eigen zeggen de recyclingstroom niet met siliconen. De recyclebaarheid is gecertificeerd volgens de normen van instituten als bifa Umweltinstitut en Fraunhofer.

Siliconenvrije BericapValve

Duurzaamheid award voor siliconenvrije valve van BericapDe fabrikant van kunststof afsluitingen dacht dat een verandering in materiaal in de schijnbaar kleine klep, zonder siliconen, een aanzienlijk positief effect zou hebben op het gehele proces. Dit leidde tot de ontwikkeling van de BericapValve. De valve – met dezelfde eigenschappen als conventionele kleppen - kan worden gerecycled binnen de HDPE- (High-Density Polyethylen) en PP- (Polypropyleen) recyclingstroom zonder het te vervuilen.

Duurzaam alternatief

De BericapValve past op alle gangbare hals en standaard flip-top sluitingen en kan worden gebruikt voor zoete, zure en vethoudende producten. De nieuwe klep is een duurzaam alternatief voor conventionele siliconenkleppen die momenteel voornamelijk worden gebruikt voor ketchup, mayonaise en andere smeerbare producten.

Gerelateerd nieuws

donderdag 2 augustus 2018
Lichtgewicht, innovatieve doppen van Bericap.
maandag 24 oktober 2016
woensdag 26 februari 2014
donderdag 22 augustus 2013