APK: Mersalen LDPE NCY recyclaten geproduceerd met APKs Newcycling proces

APK recyclaten in cosmetica-verpakkingen

Het Newcycling proces van APK met zijn fysieke, oplosmiddel gebaseerde recylingtechnologie genereert kunststof recyclaten van bijna nieuwe kwaliteit. Deze Mersalen LDPE NCY recyclaten kunnen worden gebruikt in cosmetische verpakkingen, aldus het Duitse bedrijf.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Naast PET-recyclaten uit drinkflessen zijn de meeste gerecyclede kunststoffen nog niet voorzien van goedkeuring voor voedselcontact. En ook voor cosmetische verpakkingen zijn er naar eigen zeggen weinig geschikte recyclaten beschikbaar. De eisen zijn hoog, omdat de verpakte producten in direct contact komen met het menselijk lichaam. Om virgin plastics te vervangen door secundaire grondstoffen, moeten kwaliteitsnormen voor het gebruik van gerecyclede kunststoffen in cosmetische verpakkingen worden gedefinieerd en geïmplementeerd door middel van innovatieve recyclingtechnologie. 

'APK zet zich in om de kloof tussen de kwaliteit van recyclaten en producteisen op te vullen en circulariteit voor verpakkingen te behalen’, bevestigt Klaus Wohnig, ceo van APK.

APK: Mersalen LDPE NCY recyclaten geproduceerd met APKs Newcycling proces

Risicobeoordeling APK Mersal LDPE NCY recyclaten

Tegen deze achtergrond heeft de producent een gedetailleerde risicobeoordeling en twee toxicologische evaluaties voor haar Mersalen LDPE NCY recyclaten verplicht gesteld.

‘De analyse van de steekproefsgewijze recyclemonsters bevestigen het zuiverheidsniveau. Zowel de naleving van de REACH-eisen als de conformiteit met de bepalingen van de General Product Safety Directive en de Regulation on Cosmetic Products zijn nageleefd’, vervolgt Wohnig.

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws

APK benoemt Jürgen Flesch als nieuw Raad van Bestuurslid
donderdag 2 april 2020