Aparte PET-verpakking moet namaak MS Vista voorkomen

 

Ontwerpbureau Swerve heeft een opvallende softwareverpakking voor Microsoft Windows Vista ontwikkeld. De functionele verpakking bestaat uit een stevige PET-container waarin de discs en handleidingen zijn opgeslagen. De verpakking ziet er uit als een kruising tussen een standaard dvd-doos en de dozen waarin audioboeken van de bibliotheek zijn verpakt.

 

In 2006 toen de verpakkingsmarkt van pvc sterk in beweging kwam, stopte Microsoft geheel met de pvc-blister voor haar software en begon producten te verpakken in alternatief materiaal, waarvan de Vista-doos nu een resultaat is. Microsoft stelt dat haar overstap op golfkarton en recyclebare kunststofmaterialen zo'n 400.000 kg pvc van de vuilnisstortplaats weghoudt.

 

De Vista verpakking bestaat uit een rechthoekige vorm met een afgeronde rechterbovenhoek gezien vanuit de voorkant. De doos opent met een uitzwaaibaar segment, waarin zich de dvd en de handleidingen bevinden. Het vak heeft twee veiligheids-seals, die moeten worden doorgesneden of verwijderd voordat software en handleidingen kunnen worden uitgenomen. Een van de seals is het Microsoft Certificaat van Echtheid.


De PETR-verpakking beschikt over een speciale volgorde in het openen van de verpakking en presentatie van de schijf en de documentatie. Een ingenieus systeem van een interne printkaart is op de achterkant van de verpakking aangebracht, als een opvallende vijfde informatie paneel.
Een redenen om deze gebruiksvriendelijke en opvallende, doch gecompliceerde verpakking voor Vista te ontwikkelen, is de Aziatische markt, waar alle software in de gebruikelijk harde kunststof klepdoos is verpakt. Namaak zou met dit nieuwe ontwerp beter zijn te bestrijden en gemakkelijker te herkennen.

www.swerveinc.com

Reacties

Reactie toevoegen