25 maal De Gouden Noot

Dit jaar organiseert het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) alweer de 25e editie van de Nederlandse Verpakkingswedstrijd De Gouden Noot. Sinds de eerste editie van De Gouden Noot in 1958 zijn er meer dan tweeduizend inschrijvingen van verpakkingsinnovaties geweest.

Met de Nederlandse Verpakkingswedstrijd De Gouden Noot stimuleert het NVC innovaties op het gebied van verpakte producten en verpakkingen.

In 2010 bestaat de jury uit twintig experts uit de recycling, de retail (food en non-food), de levensmiddelenindustrie, de non-food fabrikanten, de farma, de machinebouw, de verpakkingsfabricage, design, enzovoorts. Juryvoorzitter is prof.dr. Onno Omta, hoogleraar management van innovatie aan Wageningen University and Research (WUR). De jurering neemt drie volle dagen in beslag.

Alle finalisten worden in de gelegenheid gesteld hun inzendingen te presenteren tijdens de NVC Design Village op de Empack Brussel, 29 en 30 september 2010. Zij worden daarbij ondersteund vanuit de NVC-stand op de beurs. Hetzelfde geldt voor de Emballage 2010, die van 22-25 november 2010 plaatsvindt in beurscomplex Villepinte Nord te Parijs.

De tien finalisten worden, evenals de andere winnaars van de andere Europese nationale verpakkingsprijzen, ook opgenomen in de EPIC European Packaging Directory 2011. EPIC is het samenwerkingsverband van de nationale Europese verpakkingsinstituten. De EPIC Directory 2011 verschijnt in een oplage van ruim 4.000 stuks en wordt geïntroduceerd in Düsseldorf op de avond van 12 mei 2011. Dit is de eerste beursdag van de grootste verpakkingsbeurs ter wereld, de Interpack (12-18 mei 2011).

www.nvc.nl

Hebt u een Gouden Tip?

Speciaal voor de 25e editie heeft het NVC De Gouden Tip ingevoerd. Meld de gegevens van een verpakking, waarvan u denkt dat deze de Gouden Noot 2010 zou moeten winnen. Haalt de betreffende verpakking de finale van de wedstrijd, dan reserveert het NVC kosteloos een plaats voor degene die als eerste de betreffende tip stuurde, tijdens het 8e Nationale Verpakkingsinnovatie Diner op 5 oktober in het Holland Casino te Utrecht. Tijdens dit event wordt de uiteindelijke winnaar van de tien finalisten bekendgemaakt. Bel het NVC verenigingsbureau te Gouda: +31-182-512411 of stuur een e-mail naar g.standhardt@nvc.nl.

Reacties

Reactie toevoegen