24-Uursstaking bij verpakkingsdrukker Ardagh

Om een goede grafische CAO af te dwingen, houden de vakbonden FNV KIEM, FNV Metaal en CNV Vakmensen vanaf woensdag 23.00 uur een 24-uurstaking bij Ardagh, dat verpakkingen voor babyvoeding produceert en bedrukt.

Uit het persbericht
De onderhandelingen over een nieuwe grafische cao zijn begin mei vastgelopen. Vorige week liep het ultimatum af, gevolgd door een werkonderbreking bij een drukkerij van de Persgroep afgelopen donderdag. FNV KIEM heeft alle overleggen met de werkgevers opgeschort.
Werkgeversorganisatie KVGO heeft inmiddels gereageerd met een brief. Daarin herhaalt ze echter dat aparte loonafspraken per bedrijf ‘desgewenst’ ook buiten de vakbond om moeten kunnen worden gemaakt.
Inzet van het cao-conflict is juist dat de werknemers een fatsoenlijke loonsverhoging willen die centraal wordt afgesproken. Afwijken per bedrijf zou alleen kunnen in overleg met de vakbond.
Ardagh is een wereldwijd concern met 20.000 werknemers in 25 landen. De fabriek in Hoogeveen bestaat uit drie afdelingen waar blik wordt bedrukt en vervolgens tot bussen verwerkt. De staking begint woensdagavond 10 juni om 23 uur en duurt tot 23 uur de dag erop.
Gezien het productieproces valt het bedrijf deels onder de cao Metaal, deels onder de grafische cao. Ook in de metaal zijn de cao-besprekingen vastgelopen. De dag daarop, donderdag 11 juni, is er ook een 24-uursstaking bij Ardagh door FNV Metaal in de vestigingen Leeuwarden en Deventer. Start met een protestmars om 9.00 uur naar hoofdkantoor Ardagh, Deventer.

 

Bron: 
FNV KIEM

Reacties

Reactie toevoegen